Ivoren Wachters BV - opinie |
Autor |
Wiadomość |
paranoise
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 07, 2013 8:48 pm Ivoren Wachters BV - opinie
|
|
|
Jak w temacie, czy ktokolwiek wie coś o tej agencji? Znalazłem takie ogłoszenie http://pracazagranica.pl/...2013/11862.html no i jako że wygląda sympatycznie myślę o tym żeby spróbować. |
|
|
|
|
gromak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Cze 07, 2013 9:28 pm
|
|
|
Sympatycznie? 11e/h brutto, ubezpieczenie za friko, minimum (zapewnione) 40h/tydzien, transport z Polski za pół-darmo, wymagają jedynie znajomości języka polskiego?
Ale obawiam się, że takie rzeczy tylko w Erze... |
|
|
|
|
paranoise
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 10:43 am
|
|
|
No właśnie aż podejrzane, tym bardziej z tym e-mailem holandia.amsterdam.gmail.com |
|
|
|
|
ashleeey
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 11:16 am
|
|
|
właśnie również szukam jakichś opinii o tej firmie!
wczoraj wysłałam CV na podanego maila o godz 17.40 i już przed północą dostałam maila z odpowiedzią, że mój wniosek został rozpatrzony pozytywnie.. coś to wszystko wydaje się być za piękne, ubezpieczenie pokrywane przez pracodawcę, tani koszt mieszkania, chyba to tylko oszustwo |
|
|
|
|
paranoise
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 12:23 pm
|
|
|
Jak to się w ogóle sprawdza? Czy ten numer referencyjny mi cokolwiek powie? Druga sprawa, ciekawe, w którym momencie pobierana jest opłata za przejazd. |
|
|
|
|
bolcik
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 12:25 pm
|
|
|
sprawdza sie w prosty sposob napisz ze jestes w holandii i gdzie masz sie zglosic skoro Cie przyjeli. |
|
|
|
|
ashleeey
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 1:14 pm
|
|
|
o opłatę za przejazd, te zadziwiające 170 zł poproszono mnie w mailu zwrotnym, podali nr konta, dane i jaki ma być tytuł, oraz informację że po dokonaniu tej wpłaty i przesłaniu dowodu wpłaty dostanę na maila umowę tydzień przed wyjazdem do Holandii |
|
|
|
|
bolcik
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 3:24 pm
|
|
|
proponuje odwiedzić policje bo na 99% jest to sciema a mozesz komus tylek uratowac:) pozdrawiam |
|
|
|
|
michalsunrise
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 7:49 pm
|
|
|
tez ta mwyslalem cv ale tez podejrzewam ze to sciema bo za pieknie by to wygladalo |
|
|
|
|
fifka222
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Cze 09, 2013 1:45 pm
|
|
|
Agencja pracy jako taka, istnieje w Amsterdamie. Pytanie tylko, czy ten Pan, który się na nich powołuje, współpracuje z nimi. Dla mnie to oszust. Jutro sprawdzę w tej agencji pośrednictwa, czy go znają i powiadomię, że ktoś taki się pod nich podszywa.
[ Dodano: Nie Cze 09, 2013 1:46 pm ]
http://www.ivorenwachters.nl/ |
|
|
|
|
michalsunrise
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Cze 09, 2013 1:54 pm
|
|
|
prosze luknac na ta oferte
http://euro-praca.eu/ofer...czych-w-anglii/
wyslalem tam cv i otrzymalem takie samo pismo na maila jak z tej oferty pracy w holandi co autor tematu przedstawil:D
identyczne tylko cena wieksza bo 250zl i inne nazwisko
cos mi tu smierdzi na kilometr |
Ostatnio zmieniony przez michalsunrise Nie Cze 09, 2013 1:58 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
gromak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Cze 09, 2013 2:10 pm
|
|
|
Wakacje za pasem, studenci chcą dorobić więc i czas żniw dla oszustów... Pytanie tylko, jak wielu uwierzy w to, że w Anglii bez żadnych kwalifikacji i zerową znajomością języka da się zarobić 11,5 funta na godzinę.... |
|
|
|
|
_Łukasz_
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 1:51 pm
|
|
|
Stawka z tego ogłoszenia to 8.03€/h plus mieszkanie i dojazdy firmowe po 15€ i to właśnie na nich odbijają cenę przejazdu do hol. praca na dwie zmiany 7-15/15-23 + nadgodziny (chociaż to pewnie nie jest za często możliwe, pewnie tylko jak mają większe zamówienie).
@ fifka222 - dowiedziałeś się czegoś? Miałem właśnie pisać do nich na @ w tej sprawie bo z hol to kiepsko jeszcze u mnie, tylko raz byłem jak do tej pory.
@ gromak - nie 11.5f tylko około 8.10 i to jest może po prostu uczciwa oferta? Jakoś Polacy nauczyli się że jak nikt ich nie okrada (pośrednik) to jest podejrzane.
Wysłałem CV i też dostałem odpowiedz akceptującą z info o wszystkim czego chciałem wiedzieć. Jeśli chodzi o sam przejazd to są busy firmowe a nie wynajęte i myślę że te same zbierają ludzi z domków a opłata za przejazdy jest o 5€ wyższa niż normalna (przynajmniej w poprzedniej firmie to było 10€). Myślę że to jest po prostu ich pierwsza oferta na rynku naszym i dlatego dają taką stawkę a nie wersję po trzech pośrednikach polakach.
Pojawiła się notka na twicie
https://twitter.com/IvorenWachters
Cytat: | Ivoren Wachters @IvorenWachters 1 h
NOTICE: Our company name is abused by a recruitment site from Poland (by Maciej Zawadzki).We have no vacancies which refer to that website. |
Osoby które podały skan dowodu mogą być pewne że doszło do kradzieży danych osobowych i trzeba iść z tym OD RAZU na policję. |
Ostatnio zmieniony przez _Łukasz_ Pon Cze 10, 2013 3:24 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
aniek27
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 3:53 pm
|
|
|
dzisiaj dzwoniłam do amsterdamu i zaden Maciej tam nie pracuje a mało tego niema oferty pracy do pakowania sprzetu komputerowego !!!!! niedajcie sie oszukać MACIEJ Z TO OSZUST , w firmie potrzebują ludzi z jęż holenderskim.
Post edytowany. Dane personalne usunięte ,Nie umieszczaj na forum nazwisk osob |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Cze 10, 2013 5:01 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
fifka222
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 10, 2013 5:14 pm
|
|
|
Ja tez to sprawdziłam! W tej agencji o nim nie słyszeli. Najwidoczniej wiele osób do nich dzwoniło skoro zareagowali na Twitterze. Umieszczajcie ogłoszenia gdzie się da o tym oszustwie, żeby ludzie się nie nabierali! Ja się zabieram za pisanie! |
|
|
|
|
|