NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ivoren Wachters BV - opinie
Autor Wiadomość
paranoise 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 07, 2013 8:48 pm   Ivoren Wachters BV - opinie

Jak w temacie, czy ktokolwiek wie coś o tej agencji? Znalazłem takie ogłoszenie http://pracazagranica.pl/...2013/11862.html no i jako że wygląda sympatycznie myślę o tym żeby spróbować.

gromak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Cze 07, 2013 9:28 pm   

Sympatycznie? 11e/h brutto, ubezpieczenie za friko, minimum (zapewnione) 40h/tydzien, transport z Polski za pół-darmo, wymagają jedynie znajomości języka polskiego?

Ale obawiam się, że takie rzeczy tylko w Erze...

paranoise 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 08, 2013 10:43 am   

No właśnie aż podejrzane, tym bardziej z tym e-mailem holandia.amsterdam.gmail.com

ashleeey
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 08, 2013 11:16 am   

właśnie również szukam jakichś opinii o tej firmie!
wczoraj wysłałam CV na podanego maila o godz 17.40 i już przed północą dostałam maila z odpowiedzią, że mój wniosek został rozpatrzony pozytywnie.. coś to wszystko wydaje się być za piękne, ubezpieczenie pokrywane przez pracodawcę, tani koszt mieszkania, chyba to tylko oszustwo :(

paranoise 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 08, 2013 12:23 pm   

Jak to się w ogóle sprawdza? Czy ten numer referencyjny mi cokolwiek powie? Druga sprawa, ciekawe, w którym momencie pobierana jest opłata za przejazd.

bolcik
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 08, 2013 12:25 pm   

sprawdza sie w prosty sposob :) napisz ze jestes w holandii i gdzie masz sie zglosic skoro Cie przyjeli.

ashleeey
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 08, 2013 1:14 pm   

o opłatę za przejazd, te zadziwiające 170 zł poproszono mnie w mailu zwrotnym, podali nr konta, dane i jaki ma być tytuł, oraz informację że po dokonaniu tej wpłaty i przesłaniu dowodu wpłaty dostanę na maila umowę tydzień przed wyjazdem do Holandii

bolcik
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 08, 2013 3:24 pm   

proponuje odwiedzić policje bo na 99% jest to sciema a mozesz komus tylek uratowac:) pozdrawiam

michalsunrise 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 08, 2013 7:49 pm   

tez ta mwyslalem cv ale tez podejrzewam ze to sciema bo za pieknie by to wygladalo :D

fifka222
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 09, 2013 1:45 pm   

Agencja pracy jako taka, istnieje w Amsterdamie. Pytanie tylko, czy ten Pan, który się na nich powołuje, współpracuje z nimi. Dla mnie to oszust. Jutro sprawdzę w tej agencji pośrednictwa, czy go znają i powiadomię, że ktoś taki się pod nich podszywa.

[ Dodano: Nie Cze 09, 2013 1:46 pm ]
http://www.ivorenwachters.nl/

michalsunrise 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 09, 2013 1:54 pm   

prosze luknac na ta oferte
http://euro-praca.eu/ofer...czych-w-anglii/

wyslalem tam cv i otrzymalem takie samo pismo na maila jak z tej oferty pracy w holandi co autor tematu przedstawil:D

identyczne tylko cena wieksza bo 250zl i inne nazwisko :D
cos mi tu smierdzi na kilometr
Ostatnio zmieniony przez michalsunrise Nie Cze 09, 2013 1:58 pm, w całości zmieniany 2 razy  

gromak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Cze 09, 2013 2:10 pm   

Wakacje za pasem, studenci chcą dorobić więc i czas żniw dla oszustów... Pytanie tylko, jak wielu uwierzy w to, że w Anglii bez żadnych kwalifikacji i zerową znajomością języka da się zarobić 11,5 funta na godzinę....

_Łukasz_
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 10, 2013 1:51 pm   

Stawka z tego ogłoszenia to 8.03€/h plus mieszkanie i dojazdy firmowe po 15€ i to właśnie na nich odbijają cenę przejazdu do hol. praca na dwie zmiany 7-15/15-23 + nadgodziny (chociaż to pewnie nie jest za często możliwe, pewnie tylko jak mają większe zamówienie).
@ fifka222 - dowiedziałeś się czegoś? Miałem właśnie pisać do nich na @ w tej sprawie bo z hol to kiepsko jeszcze u mnie, tylko raz byłem jak do tej pory.
@ gromak - nie 11.5f tylko około 8.10 i to jest może po prostu uczciwa oferta? Jakoś Polacy nauczyli się że jak nikt ich nie okrada (pośrednik) to jest podejrzane.

Wysłałem CV i też dostałem odpowiedz akceptującą z info o wszystkim czego chciałem wiedzieć. Jeśli chodzi o sam przejazd to są busy firmowe a nie wynajęte i myślę że te same zbierają ludzi z domków a opłata za przejazdy jest o 5€ wyższa niż normalna (przynajmniej w poprzedniej firmie to było 10€). Myślę że to jest po prostu ich pierwsza oferta na rynku naszym i dlatego dają taką stawkę a nie wersję po trzech pośrednikach polakach.

Pojawiła się notka na twicie
https://twitter.com/IvorenWachters

Cytat:
Ivoren Wachters ‏@IvorenWachters 1 h

NOTICE: Our company name is abused by a recruitment site from Poland (by Maciej Zawadzki).We have no vacancies which refer to that website.

Osoby które podały skan dowodu mogą być pewne że doszło do kradzieży danych osobowych i trzeba iść z tym OD RAZU na policję.
Ostatnio zmieniony przez _Łukasz_ Pon Cze 10, 2013 3:24 pm, w całości zmieniany 2 razy  

aniek27
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 10, 2013 3:53 pm   

dzisiaj dzwoniłam do amsterdamu i zaden Maciej tam nie pracuje a mało tego niema oferty pracy do pakowania sprzetu komputerowego !!!!! niedajcie sie oszukać MACIEJ Z TO OSZUST , w firmie potrzebują ludzi z jęż holenderskim.

Post edytowany. Dane personalne usunięte ,Nie umieszczaj na forum nazwisk osob
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Cze 10, 2013 5:01 pm, w całości zmieniany 2 razy  

fifka222
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 10, 2013 5:14 pm   

Ja tez to sprawdziłam! W tej agencji o nim nie słyszeli. Najwidoczniej wiele osób do nich dzwoniło skoro zareagowali na Twitterze. Umieszczajcie ogłoszenia gdzie się da o tym oszustwie, żeby ludzie się nie nabierali! Ja się zabieram za pisanie!

Odpowiedz do tematu