UNIPOWER-Wystrzegajcie się !!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
rafalantosz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 2:53 pm UNIPOWER-Wystrzegajcie się !!!!!!
|
|
|
Oszukują ludzi jak tylko zaczołem zadawac pytania na temat dziwnych potrącen zaczeli szukać powodu do zwolnienia mnie-nie znalezli i wyrzócili mnie dosłownie siłą przyjechało do mnie do domu dwuch osiłków i wywlekli mnie z domu najpierw protestowałem ale ile mozna zgodziłem sie na wszystko co chcieli i opusciłem holandie... oczywiscie bez pieniędzy..uwazajcie na nich UNIPOWER z siedzibą w NIJMEGEN!!!! |
Ostatnio zmieniony przez rafalantosz Wto Lut 05, 2008 3:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
AdamAgnieszka
Poczatkujacy

|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 3:02 pm
|
|
|
rafalantosz napisał/a: | opusciłem cholandie |
Co jak co,ale zeby przez "ch" to juz lekkie przegiecie |
|
|
rafalantosz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 3:12 pm
|
|
|
racja juz poprawiłem... |
|
|
|
|
king
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 2:47 pm Re: UNIPOWER-Wystrzegajcie się !!!!!!
|
|
|
mnie tagrze oszukali pracowałem 2 tygodnie za darmo i niewiem jak odzyskać piniądze |
_________________ king |
|
|
|
|
oliwek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 4:29 pm
|
|
|
królu złoty.......
http://so.pwn.pl/ |
_________________ pozdrawiam, oliwek |
Ostatnio zmieniony przez oliwek Wto Lis 11, 2008 4:30 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
unipower
Poczatkujacy Unipower
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 2:51 pm
|
|
|
Jak macie jakies uwagi lub problemy z naszym biurem pracy to prosze o kontakt z nami. Jeden mowi tak a inny tak. My staramy sie zawsze wszystko zalatwic pozytywnie , a ze niektorzy ludzie nie moga sie pogodzic z decyzjami biura to chyba nie powod do niszczenia nam opinni. Mamy ponad 200 osob zatrudnionych w roznych firmach po calej Holandii i jakos z wiekszoscia nie mamy problemow i sa zadowoleni ze dla nas moga pracowac.
Pozdrawiamy.
Unipower |
|
|
|
|
rafalantosz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 15, 2009 11:25 am
|
|
|
Witam
Więcej na ten temat można przeczytać
Tutaj |
|
|
|
|
karol50
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 15, 2009 11:43 am
|
|
|
rafalantosz napisał/a: | racja juz poprawiłem... |
w zdenrewowaniu mógł napisac holania przez "ch" i tak dobrze ze po tym co go spoykało nie napisał >>>cenzura<<< |
_________________ karol |
|
|
|
|
ewela2009
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Sty 2009 Posty: 44
|
Wysłany: Śro Kwi 22, 2009 9:52 am
|
|
|
racja po wysłaniu cv szybki tele fon do mnie chyba po to zebym sie nie rozmyśliła babka mówi do mnie przesłała pani mi cwoje ce v a nie cv myśle ok bedzie ostro po chwili rozmowy powiedzialam ze dopiero od nastepnego tyg moge wyjechac a ona ze jak jutro nie bedzie mnie w poznaniu bo bus tam gdzies zbiera ludzi to nie mam po co dzwonic do nich i im glowe truć
heh dobre wiedzac ze jestem w polsce dzwoni o około godz 18 i mówi że na jutro mam iść do pracy jak to zrobić ??? |
|
|
|
|
smycz8
Poczatkujacy smycz8
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Lut 2009 Posty: 36 Skąd: holandia
|
Wysłany: Śro Kwi 22, 2009 10:25 am
|
|
|
Witam Juz tyle razy pisalam. Kazdy Polak, ktory podejmuje prace w Holandii, powinien zapisac sie do Zwiazkow Zawodowych. Nie mielibyscie teraz takich problemow. Wszystkie sprawy zwiazane z praca z odzyskaniem pieniedzy, zalatwia za was. Zadna firma nie moze wyrzucic pracownika z dnia na dzien z mieszkania i bez zaplaty. Zwiazki skutecznie przypominaja pracodawca o prawach pracownikow. Moze tym razem, ktos skorzysta z mojej rady i w przyszlosci uniknie takich problemow. Pozdrawiam |
|
|
|
|
rafalantosz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 10:07 am
|
|
|
Witam
Zgodze się z Tobą związki zawodowe napewno dobra rzecz i moim niedopatrzeniem było nieprzystąpienie do nich ale powiedz tak z ręką na sercu co te związki by mi pomogły jak wszystko rozgrywało się tak szybko?? Godzina 17 powrót do mieszkania z pracy a tam goście !! Tak jak pisałem wcześniej wywalili wszystkie moje rzeczy z szafy używali przemocy -o godzinie 19 już siedziałem w busie do polski |
|
|
|
|
smycz8
Poczatkujacy smycz8
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Lut 2009 Posty: 36 Skąd: holandia
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 1:07 pm
|
|
|
Tak z reka na sercu znam podobna sytuacje. Wystarczylo wykonanie telefonu do zwiazkow. Zjawil sie przedstawiciel zwiazkow z policja. Pracodawca nie mial prawa wyrzucic pracownika do wyjasnienia sprawy. Uwierz mi, ze z calego tego zamieszania, skorzystal tylko pracownik. Nie twierdze, ze zawsze przyjedzie ktos ze zwiazkow, poniewaz tego nie wiem. Wem napewno, ze pieniadze, ktore zostaly ci nie wyplacone na 100%, zwiazki odzyskalyby dla ciebie, a pracodawca mialby duze problemy. Problem w tym, ze nieuczciwe firmy bardzo dobrze wiedza, ze w takiej sytuacji nie pomoze Polakom nikt, oprocz zwiazkow do ktorych niestety malo, ktory Polak nalezy. Mysle, ze jakbys nalezal do zwiazkow i w danej sytuacji firma dowiedzialaby sie o tym , nigdy nie zostalbys przez nich tak potraktowany. Pozdrawiam |
|
|
|
|
rafalantosz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 03, 2009 9:42 pm
|
|
|
Jeżeli jescze kiedyś wyjadę do pracy za granicą to napewno będę o tym pamiętał.
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz |
|
|
|
|
krisu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 1:38 pm
|
|
|
smycz8 napisał/a: | Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 10:25 am
Witam Juz tyle razy pisalam. Kazdy Polak, ktory podejmuje prace w Holandii, powinien zapisac sie do Zwiazkow Zawodowych. Nie mielibyscie teraz takich problemow. |
to potwierdzam-ja pracujac na kontrakcie 2-tygodniowym /poza miejscem zamieszkania/po zakonczeniu pracy dlugo czekalem na przelew/wiedzac iz jesli wyjade -z zapewnieniem iz "'jutro przelejemy ""
to bede dlugo czekal... /jak inni.../do tego tym co wyplacali nie honorowano nadgodzin noca
i w swieto,a poza tym o /jakims/ wakacyjnym nie za b.chciano slyszec...
Po ok.3 dniach w trakcie rozmowy/kolejnej z szefem-i pytania ...gdzie moj przelew?
stanowczo stwierdzilem ,iz z nastepnego ranka dzwonie do biura kontroli biur pracy
oraz do zwiazkow zawodowych o pomoc.../pokazalem na dowod posiadane interwencyjne numery.../
I nastepnego dnia mam tel.zebym juz wyjechal bo przelew gotow -okazalo sie jest przelew,oraz ze otrzymalem
nawet na moje obliczenia wiecej... z nadgodzinami etc.inne osoby jak wiem wyjechaly "okrojone"z pieniedzy mnie zaplacono bo gdyby zaryzykowali kontrol to by mieli bal...bo nie placili nikomu dodatkow...dlatego tanim kosztem 25 eur.oplaty zwiazkowej,masz oparcie gdyby cos...Pozdro |
_________________ "Przyjaciel kazdego jest nikogo przyjacielem"
-------------O.Wilde------------ |
|
|
|
|
CooperMaster1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 8:27 pm
|
|
|
pracuje obecnie w unipower,wiele sie tam zmieniło w ostatnim czasie,nie"okradają" ze sie tak wyraże za bardzo.odliczaja pewne dziwne rzeczy,ale są to minimalne kwoty,pieniądze sa w miare na czas,chociaż w ostatnimi czasy coraz czesciej spózniają se z wyplatami.......a wszelkie niejasnosci wyjaśniają wykretami.miodu niemna ale jak czytam o innych firmach to w unipower nie jest tragicznie
[ Dodano: Wto Sie 02, 2011 11:21 am ]
jednak musze zmienic zdanie w ciągu kilku dni ojazało sied ze to jednak najzwyklejsi kłamcy i złodzieje.......dobrze ze bedąc w związkach zawodowych mam jakąs szanse na odzyskanie od nich pieni edzy,czas pokaże...jeżeli ktoś jest zainteresowany unipowerem i ich machlojkami finansowymi postaram sie na ieżąco dopisywać skutki moich i nie tylko moich działań.
nadmienie tu jedynie ze chodzi o nie wypłacanie pensji która jest zablokowana na czas urlopu,zapewne by zmusić kogoś do powrotu do pracy,wiem ze mój pracodawca do którego jestem wypożyczony zapłacił juz nam (a płaci za mnie około 25 e za każdą godz mojej pracy),niestety unipower jeszcze nie.......a wypłaca mi już nedzne 7 e,ciekawe czego oni sie tak boją??????zresztą "napuszczone"kontrole powinny pokazać czego sie tak obawiają;) |
|
|
|
|
|