Giełda? |
Autor |
Wiadomość |
tarłokret
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 19, 2013 12:20 pm Giełda?
|
|
|
Witam jestem na forum nowy, przebywam aktualnie w Holandii i mam pytanie czy gdzieś na jej terenie są jakieś giełdy ze zwierzętami bądź cos tego stylu chodzi mi dokładnie o ptactwo hodowlane
Z góry dzięki |
|
|
|
|
tomala
Super gaduła
Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 272 Skąd: lepiej nie wiedzieć
|
Wysłany: Śro Cze 19, 2013 1:33 pm
|
|
|
Są: http://www.volierevriend.nl/html/data_markt.html . Wpisz w google.nl : "vogelmarkt" lub "vogelmarktplaats" a znajdziesz tam wszystko. |
_________________ Analiza uryny może wykryć chorobę jednostki, analiza urny - chorobę całego społeczeństwa. |
|
|
|
|
tarłokret
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 19, 2013 5:11 pm
|
|
|
Dzięki za pomoc , właśnie szukam na różnych stronach ludzi którzy posiadają coś takiego co mnie interesuje. Wiec chyba nikt nie ma dokładniejszej informacji czy cos takiego jak giełda zwierząt raz w tygodniu czy tam w miesiącu w jakimś mieście jest organizowana? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Cze 19, 2013 6:26 pm
|
|
|
tarłokret,
Cytat: |
właśnie szukam na różnych stronach ludzi którzy posiadają coś takiego co mnie interesuje |
z linku ktory podal kolega wynika ze takie gieldy odbywaja sie 2x w roku
Dawniej w roznych prowincjach, odbywaly sie cotygodniowe nie gieldy ,lecz targi zwierzece, konie, krowy, swinie i drob z czasem z tego zrezygnowano
nie slyszalam o tygodniowej czy miesiecznej gieldzie
PS ...a swoja droga czego wlasciwie szukasz ,bo jakos zagadkowo piszesz |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Cze 19, 2013 6:37 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Czw Cze 20, 2013 10:11 am
|
|
|
W Antwerpii jest co sobote volgelmarkt |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Cze 20, 2013 10:21 am
|
|
|
mavd,
jesli juz to Vogelenmarkt i odbywajacy sie nie co sobote , tylko co niedziele
mozna tam kupic chyba wszystko.... poczawszy od ciuchow a skonczywszy na malych zwierzatkach domowych
Cytat: | De Vogelmarkt in Antwerpen, ook Vogelenmarkt of Vogeltjesmarkt genoemd, is een wekelijkse markt op zondag tussen 8 uur en 13 uur.
Je vindt op de Vogelmarkt een hele waaier van producten, zoals textiel, bloemen, antiek, huishoudproducten, fietsen, voeding, kleine huisdieren ... |
http://www.pocketresto.be/antwerpen/poi/vogelmarkt |
|
|
|
|
|