NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nurek
Autor Wiadomość
kowalenko
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 14, 2013 4:16 pm   Nurek

Witam!
Czy orientuje się ktoś z Was gdzie w Holandii można dostać pracę jako nurek rekreacyjny?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Cze 14, 2013 4:49 pm, w całości zmieniany 1 raz  

gromak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Cze 14, 2013 6:41 pm   Re: Nurek

kowalenko napisał/a:
Witam!
Czy orientuje się ktoś z Was gdzie w Holandii można dostać pracę jako nurek rekreacyjny?
Pozdrawiam

Jako nurek REKREACYJNY ? Pierwsze słyszę, żeby za to ktoś chciał za ową rekreację płacić.

kowalenko
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 14, 2013 8:49 pm   Re: Nurek

gromak napisał/a:
kowalenko napisał/a:
Witam!
Pozdrawiam

Jako nurek REKREACYJNY ? Pierwsze słyszę, żeby za to ktoś chciał za ową rekreację płacić.

W takim razie nie znasz tematu. Objaśnię żebyś był mądrzejszy.
Nurkowanie rekreacyjne (sportowe) to zwykłe nurkowanie np z wycieczkami. Siedzisz sobie w ciepłym kraju pod palmami i wypożyczasz sprzęt bogatym ludziom często wybierasz się z ów bogatymi ludźmi pokazać im rafy koralowe .
Nurkowanie zawodowe to praca przy budowach podwodnych (np. spawanie pod woda) a także praca związana z oględzinami statków, wyławianie topielców, śmieci itp zależy gdzie pracujesz .

Mam nadzieję, że zmądrzałeś i nie będziesz zaśmiecał forum głupimi tekstami. Następnym razem proponuje poczytać zanim nabijesz sobie kolejny nic nie wnoszący do tematu post.

Dostrzegasz różnice

gromak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Cze 14, 2013 9:04 pm   Re: Nurek

kowalenko napisał/a:

Nurkowanie rekreacyjne (sportowe) to zwykłe nurkowanie np z wycieczkami. Siedzisz sobie w ciepłym kraju pod palmami i wypożyczasz sprzęt bogatym ludziom często wybierasz się z ów bogatymi ludźmi pokazać im rafy koralowe .
Nurkowanie zawodowe to praca przy budowach podwodnych (np. spawanie pod woda) a także praca związana z oględzinami statków, wyławianie topielców, śmieci itp zależy gdzie pracujesz

Otóż, jeżeli w mojej poprzedniej wypowiedzi nie dostrzegłeś ironii, to objaśnię, żebyś był bogatszy o wiedzę a i następnym razem nie zaśmiecał forum niepotrzebnymi postami:

Czy w Holandii (tj. na Morzu Pólnocnym) istnieją rafy koralowe lub naturalnie na plażach rosną palmy kokosowe tudzież bananowe, a tłum ludzi pragnie nauczyć się nurkować?

Jeżeli natomiast szukasz pracy jako spawacz pod wodą (lub strażak - topielcy), to nie nadmieniłeś o tym ni słowem, a temat sugeruje poprzedni (mój) akapit.

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sob Cze 15, 2013 12:41 pm   

W Holandii sa osrodki nurkowania. Pewnie mozna wygooglowac. Ale gadalam z Bulgarem, ktory jest instruktorem nurkowania i chcial tu znalezc taka prace. Okazalo sie, ze wszedzie chcieli z perfekcyjnym niderlandzkim, a on zna jedynie komunikatywnie. Wiem, ze Cie nie pocieszylam, ale trzymam kciuki, zeby Ci sie udalo :)

gromak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Cze 15, 2013 12:56 pm   

bagniaczka napisał/a:
W Holandii sa osrodki nurkowania.

Odkryłaś Amerykę...

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sob Cze 15, 2013 1:02 pm   

A co, mialam napisac, ze sa rafy koralowe? Moze skoncz juz hejtowac, bo nic do tematu nie wnosisz.

gromak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Cze 15, 2013 1:26 pm   

Odpowiedz mi tylko na jedno pytanie - ilu znasz polaków-nurków pracujących w Holandii jako instruktor, jak to napisał autor "zabierających bogatych ludzi na wycieczki" ? Napisałem w ten a nie inny sposób, bo zakładanie tego tematu jest bezsensowne niczym "Hej, gdzie znajdę pracę w Holandii jako aktor filmów akcji bez znajomości języka holenderskiego?".

kowalenko
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 15, 2013 5:18 pm   

Gromak zadałem proste pytanie a Ty tylko zaśmiecasz to forum. Już znalazłem kontakt z polakami które nurkują w Holandii i nie jest tak źle z pracą jako nurek. Dodam, że praktycznie w każdym porcie jest praca dla nurków.....

Bagniaczka dziekuje za pomoc ;)

Odpowiedz do tematu