Nurek |
Autor |
Wiadomość |
kowalenko
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 14, 2013 4:16 pm Nurek
|
|
|
Witam!
Czy orientuje się ktoś z Was gdzie w Holandii można dostać pracę jako nurek rekreacyjny?
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Cze 14, 2013 4:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
gromak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Cze 14, 2013 6:41 pm Re: Nurek
|
|
|
kowalenko napisał/a: | Witam!
Czy orientuje się ktoś z Was gdzie w Holandii można dostać pracę jako nurek rekreacyjny?
Pozdrawiam |
Jako nurek REKREACYJNY ? Pierwsze słyszę, żeby za to ktoś chciał za ową rekreację płacić. |
|
|
|
|
kowalenko
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 14, 2013 8:49 pm Re: Nurek
|
|
|
gromak napisał/a: | kowalenko napisał/a: | Witam!
Pozdrawiam |
Jako nurek REKREACYJNY ? Pierwsze słyszę, żeby za to ktoś chciał za ową rekreację płacić. |
W takim razie nie znasz tematu. Objaśnię żebyś był mądrzejszy.
Nurkowanie rekreacyjne (sportowe) to zwykłe nurkowanie np z wycieczkami. Siedzisz sobie w ciepłym kraju pod palmami i wypożyczasz sprzęt bogatym ludziom często wybierasz się z ów bogatymi ludźmi pokazać im rafy koralowe .
Nurkowanie zawodowe to praca przy budowach podwodnych (np. spawanie pod woda) a także praca związana z oględzinami statków, wyławianie topielców, śmieci itp zależy gdzie pracujesz .
Mam nadzieję, że zmądrzałeś i nie będziesz zaśmiecał forum głupimi tekstami. Następnym razem proponuje poczytać zanim nabijesz sobie kolejny nic nie wnoszący do tematu post.
Dostrzegasz różnice |
|
|
|
|
gromak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Cze 14, 2013 9:04 pm Re: Nurek
|
|
|
kowalenko napisał/a: |
Nurkowanie rekreacyjne (sportowe) to zwykłe nurkowanie np z wycieczkami. Siedzisz sobie w ciepłym kraju pod palmami i wypożyczasz sprzęt bogatym ludziom często wybierasz się z ów bogatymi ludźmi pokazać im rafy koralowe .
Nurkowanie zawodowe to praca przy budowach podwodnych (np. spawanie pod woda) a także praca związana z oględzinami statków, wyławianie topielców, śmieci itp zależy gdzie pracujesz |
Otóż, jeżeli w mojej poprzedniej wypowiedzi nie dostrzegłeś ironii, to objaśnię, żebyś był bogatszy o wiedzę a i następnym razem nie zaśmiecał forum niepotrzebnymi postami:
Czy w Holandii (tj. na Morzu Pólnocnym) istnieją rafy koralowe lub naturalnie na plażach rosną palmy kokosowe tudzież bananowe, a tłum ludzi pragnie nauczyć się nurkować?
Jeżeli natomiast szukasz pracy jako spawacz pod wodą (lub strażak - topielcy), to nie nadmieniłeś o tym ni słowem, a temat sugeruje poprzedni (mój) akapit. |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Sob Cze 15, 2013 12:41 pm
|
|
|
W Holandii sa osrodki nurkowania. Pewnie mozna wygooglowac. Ale gadalam z Bulgarem, ktory jest instruktorem nurkowania i chcial tu znalezc taka prace. Okazalo sie, ze wszedzie chcieli z perfekcyjnym niderlandzkim, a on zna jedynie komunikatywnie. Wiem, ze Cie nie pocieszylam, ale trzymam kciuki, zeby Ci sie udalo |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
gromak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Cze 15, 2013 12:56 pm
|
|
|
bagniaczka napisał/a: | W Holandii sa osrodki nurkowania. |
Odkryłaś Amerykę... |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Sob Cze 15, 2013 1:02 pm
|
|
|
A co, mialam napisac, ze sa rafy koralowe? Moze skoncz juz hejtowac, bo nic do tematu nie wnosisz. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
gromak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Cze 15, 2013 1:26 pm
|
|
|
Odpowiedz mi tylko na jedno pytanie - ilu znasz polaków-nurków pracujących w Holandii jako instruktor, jak to napisał autor "zabierających bogatych ludzi na wycieczki" ? Napisałem w ten a nie inny sposób, bo zakładanie tego tematu jest bezsensowne niczym "Hej, gdzie znajdę pracę w Holandii jako aktor filmów akcji bez znajomości języka holenderskiego?". |
|
|
|
|
kowalenko
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 15, 2013 5:18 pm
|
|
|
Gromak zadałem proste pytanie a Ty tylko zaśmiecasz to forum. Już znalazłem kontakt z polakami które nurkują w Holandii i nie jest tak źle z pracą jako nurek. Dodam, że praktycznie w każdym porcie jest praca dla nurków.....
Bagniaczka dziekuje za pomoc |
|
|
|
|
|