Operacja ucha a ubezpieczenie HollandZorg |
Autor |
Wiadomość |
eyelashess
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 06, 2013 2:21 pm Operacja ucha a ubezpieczenie HollandZorg
|
|
|
Witam,
kilkanaście lat temu przeszedłem operację wycięcia guza (perlaka) ucha prawego. Nie obyło się bez trwałej utraty słuchu, niemniej sytuacja została opanowana i problem operacyjnie został rozwiązany.
W bieżącym roku przeprowadziłem się do Holandii, rezygnując z ubezpieczenia w NFZ i ubezpieczony zostałem z automatu w HollandZorg poprzez pośrednika pracy u którego pracuję. Miesięczna składka odprowadzana na rzecz ubezpieczyciela to kwota rzędu 80 kilku euro. Dwa miesiące temu zauważyłem niepokojące wycieki krwi, ropy i cuchnącej wydzieliny z operowanego wcześniej ucha. Tutejsi lekarze przez prawie dwa miesiące szpikowali mnie wszelakiej maści antybiotykami, które niestety w żaden sposób nie przyczyniły się do poprawy stanu zapalnie zmienionego ucha. Pojechałem zatem do Polski. Po wykonaniu tomografii komputerowej i konsultacji lekarskiej z Panią doktor prowadzącą mnie od początku usznych problemów zapadła decyzja o jak konieczności jak najszybszej operacji. Powód? Wznowa guza.
Moje pytanie brzmi następująco: czy Ubezpieczyciel pokrywa koszta leczenia szpitalnego i operacji w zaistniałej sytuacji? Jestem po konsultacji z tutejszym specjalistą, który również skierować chce mnie do szpitala.
Z góry dziękuję za wiadomość |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Cze 06, 2013 4:54 pm
|
|
|
eyelashess,
W takim wypadku pytasz o ZGODE swojego ubezpieczyciela( HollandZorg)i przewaznie ida na reke.
ps.
Operacje pokryje (prawie) w calosci ubezpieczyciel
O ile masz juz wykorzystana cala sume 350 euro eigen risico . to nic nie doplacisz
pozdrawiam i zdrowka zycze |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Cze 06, 2013 5:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Cze 06, 2013 5:54 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | O ile masz juz wykorzystana cala sume 350 euro eigen risico . to nic nie doplacisz |
Gochna w wiekszosci przypadkow biura oferuja ubezpieczenia grupowe bez wlasnego ryzyka ale najlepiej spytac o zrodla czyli w biurze lub ubezpieczalni ...
Dla autora tematu zdrowia zycze |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|