zwrot towaru |
Autor |
Wiadomość |
krespo26
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 23, 2014 1:26 pm zwrot towaru
|
|
|
czy ktos sie orientuje jak wyglada tutaj zwrot towaru ?? czy i jaki jest okres ze moge cos zwrocic do sklepu ? i odnosnie laptopa jesli był na nim system a teraz nie ma to czy jest mozliwosc zwrocenia towaru czy pozostaje mozliwosc tylko sprzedania ?? |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Śro Kwi 23, 2014 7:03 pm
|
|
|
wszystko powinno byc opisane na paragonie/ dowodzie zakupu. Zazwyczaj mozna raczej wymienic.
jesli chodzi o laptopa, to sprawdz, czy masz jeszcze gwarancje. Jesli tak, to oddaj do reparacji u sprzedawcy/producenta. Dziwne to ... system byl a teraz go niema...tzn. sam zniknal, ktos go wykasowal czy byl wadliwy system i sie popsul???? |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
krespo26
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 23, 2014 7:41 pm
|
|
|
system był ich zainstalowany ale zainstalowałem swoj oryginalny ale laptop nie sprostał moim wymaganim niestety ;/ laptop ma niecały tydzien czasu i teraz pytanie czy czyszczac dysk i bedzie bez systemu przyjma mi jako zwrot aby odzyskac kase czy tylko pozostaje opcja sprzedania komus |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Śro Kwi 23, 2014 7:51 pm
|
|
|
Moim zdaniem nie przyjma Ci go spowrotem poniewaz , po 1 - bo jest bez systemu - moga go uznac za uszkodzony, po 2 - dlatego, ze Tobie nie odpowiada sprzet, wiedziales, co kupujesz.
Sprzedaj komus, w ten sposob tez odzyskasz kase |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2014 8:53 am
|
|
|
Poszłabym zapytać do sklepu, może przyjmą Ci ale sumę którą Ci oddadzą pomniejszą o licencje na system który kupiłeś wraz z laptopem. Pytać nie zaszkodzi, niestety nie orientuję się jakie tutaj jest prawo jeśli chodzi o sprzedaż sprzętu z zainstalowanym systemem... Kto pyta nie błądzi
Może napisz tutaj potem co Ci w sklepie powiedzieli, sama jestem ciekawa. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Czw Kwi 24, 2014 1:56 pm
|
|
|
Cytat: | Moim zdaniem nie przyjma Ci go spowrotem poniewaz , po 1 - bo jest bez systemu - moga go uznac za uszkodzony, po 2 - dlatego, ze Tobie nie odpowiada sprzet, wiedziales, co kupujesz. |
a po 3 laptop jest uzywany,a coś co jest używane nie można od tak sobie zwrócić.
Powinieneś od razu udać się do sklepu kiedy system"zniknął" i zgłosić problem z systemem.
http://www.consuwijzer.nl...of-terugbrengen |
|
|
|
|
|