muzea morskie Holandii |
Autor |
Wiadomość |
d'Articheo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 17, 2013 3:36 pm muzea morskie Holandii
|
|
|
Pozdrawiam wszystkich pasjonatów żagli i dawnych żaglowców. Może znacie warte odwiedzenia muzea morskie lub repliki. Podzielcie się odkryciami |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Wto Gru 17, 2013 9:11 pm
|
|
|
Taka piekna replika jest w Amsterdamie, przy muzeum morskim wlasnie. W muzeum nie bylam, ale kolo zaglowca przeplywalam, robi wrazenie! |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
d'Articheo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 8:42 am
|
|
|
Wujek Google twierdzi, że opisujesz Het Scheepvaartmuseum i żaglowiec "Amsterdam" Kompanii Wschodnioindyjskiej. Na czym przepływałaś obok? Wpław?? Pozdrawiam |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Śro Gru 18, 2013 7:08 pm
|
|
|
Wplaw, hehehe Amsterdam mozna zwiedzac statkami, ktore plywaja po kanalach. Jest tego od groma. Ja znalazlam taki, gdzie przewodnik jest nagrany w ponad 30 jezykach, po polsku rowniez. Zaplacilam chyba 12 czy 15e. I tak, to o ten zaglowiec chodzi. Moze do muzeum sie kiedys tez wybiore, wtedy nie dalo rady, spieszylam sie na koncert. Milego zwiedzania |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
d'Articheo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 19, 2013 8:18 am
|
|
|
Dobrze wiedzieć, czego jest od groma;-)
A może ktoś zwiedzał Prins Hendrick Martime Museum w Rotterdamie???
[ Dodano: Pią Gru 20, 2013 8:29 am ]
Znalazłem coś takiego:
Fries Scheepvaart Museum
8601 BH Sneek.
Czy ktoś zwiedzał lub mieszka w tej okolicy??
Pozdrawiam
[ Dodano: Pon Gru 23, 2013 8:29 am ]
Het Arsenal w miasteczku Vlissingen. Zastanawia mnie to miejsce. To muzeum, czy bardziej plac zabaw dla dzieci do zabawy w piratow/?
Mam nadzieje, ze ktos tam bywa i odpowie, czy warto podjechac do Vlissingen.
Pozdrawiam
[ Dodano: Pią Gru 27, 2013 8:59 am ]
Maritiem Museum Zierikzee. Ciekawe miasteczko z portem jachtowym i muzeum. Przyjemnie sie prezentuje w necie. A jak w realu? Ktokolwiek zna to miejsce?
[ Dodano: Pon Gru 30, 2013 8:30 am ]
W polnocnej czesci miasta Lelystad, znajduje sie port ze stocznia De Bataviawert. Tam replika wybudowanego w 1628 roku statku handlowego Batavia, ktory zatonal podczas swego pierwszego rejsu, u wybrzeży Australii. W 1995 w Lelystad w Holandii zbudowano replike Batavii uzywajac do tego tradycyjnych materialow szkutniczych. |
|
|
|
|
|