Transport - La Place |
Autor |
Wiadomość |
chris77
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 12:14 pm Transport - La Place
|
|
|
Wybieram sie z zona w sobote z Eindhoven do Almere sprawdzilem polaczenia na 9292.nl i wychodzi pociagiem jakies € 37,40 w obie strony za osobe. Wyrobilem online OV card personal i tak zamierzalem podrozowac. Znajomy wrzucil mi linka:
La Place Promocja
i powiem szczerze, ze nie bardzo wiem jak to rozgryzc i jak to sie ma do naszej ew. podrozy. Poniewaz jestem swiezy w Holandii i posluguje sie tylko bieglym angielskim, pomyslalem, ze skorzystam z doswiadczenia rodakow i ktos podpowie jak nalezy rozumiec te promocje.
Chodzi mi o to, czy jest to tylko typowy add on do biletu juz ktory mam? Czy moge wykupic te opcje online za 34 euro i podrozowac z zona w obie strony do Almere i z powrotem.
Czy majac OV card istnieje jakas opcja, aby skorzystac z innych promocji? Z tego co czytalem ew. rabaty 20%-40% raczej tylko maja zastosowanie w przypadku regularnych tras.
Dzieki za ew. podpowiedzi. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 2:23 pm
|
|
|
chris77,
Cytat: |
NS e-ticket tweepersoons 2e klas
Dagkaart inclusief koffie en gebak bij La Place.
Dit uitje is te bestellen t/m 30 september 2013. |
Cytat: | Te koop t/m 30 september 2013, aanbieding is geldig t/m 31 oktober 2013 |
jesli kupisz taki bilet do 30 b/m ,to mozesz go wykorzystac ,do 31 pazdziernika b/r
Posiadajac ten bilet za 34 euro ( voor twee personen) na dwie osoby,
mozesz podrozowac tego dnia po calej Holandii
od poniedzialku do srody - od godziny 9 rano
sobota i niedziela caly dzien tylko pociagami NS
tych nizej wymienionych ,ta oferta nie dotyczy
Cytat: | niet in treinen van Arriva, Breng, Connexxion, Syntus en Veolia. |
|
|
|
|
|
chris77
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 3:06 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | chris77,
Cytat: |
NS e-ticket tweepersoons 2e klas
Dagkaart inclusief koffie en gebak bij La Place.
Dit uitje is te bestellen t/m 30 september 2013. |
Cytat: | Te koop t/m 30 september 2013, aanbieding is geldig t/m 31 oktober 2013 |
jesli kupisz taki bilet do 30 b/m ,to mozesz go wykorzystac ,do 31 pazdziernika b/r
Posiadajac ten bilet za 34 euro ( voor twee personen) na dwie osoby,
mozesz podrozowac tego dnia po calej Holandii
od poniedzialku do srody - od godziny 9 rano
sobota i niedziela caly dzien tylko pociagami NS
tych nizej wymienionych ,ta oferta nie dotyczy
Cytat: | niet in treinen van Arriva, Breng, Connexxion, Syntus en Veolia. |
|
Wielkie dzieki Gochna za odpowiedz. Ja w ten sposob to rozumialem, bo tlumacze zawsze na angielski google chrome. Czyli reasumujac moge kupic ten bilet online i nie musze skanowac karty OV i normalnie wsiasc do pociagu na tej trasie:
|
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 4:30 pm
|
|
|
chris77,
Cytat:
Cytat: | Czyli reasumujac moge kupic ten bilet online i nie musze skanowac karty OV i normalnie wsiasc do pociagu na tej trasie: |
Dagkaart ,czyli bilet , ktory zakupisz online nie bedzie mial wyznaczonej trasy (ja nie mialam )
pewnie dlatego ,abys mogl sie przemieszczac tego dnia w roznych kierunkach Holandii
OV nie bedzie potrzebne
W ramach tej promocji mozesz tez ,napic sie kawy i zjesc ciacho w La Place restaurants en La Place cafe's (pewnie gdzies na dworcu lub w poblizu dworca, nigdy z tego nie korzystalam wiec nie wiem jak to wyglada )
w mojej wypowiedzi wyzej wkradl sie maly blad powinnam byla napisac
od poniedzialku -do piatku (a nie srody) - od godziny 9 rano
Pozdrawiam i milej podrozy zycze . |
|
|
|
|
dev
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 15, 2014 6:49 pm
|
|
|
A ja mam pytanie , na jakiej stronie mozna znalesc cennik biletow pociagu . Chodzi mo dokladnie oto ze jak wpiszu z punktu A do punktu B pokaze mi ile kosztuje taki bilet np wte i zpowrotem . Zapewne taka informacje mozna znalesc na stronie. www.ns.nl ale dalej juz niewiem ? Jesli ktos wie to prosilbym o wklejnie linka ze kliknac wte opcje , zgory dziekuje |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Sty 16, 2014 11:17 pm
|
|
|
jest dokladnie tam gdzie piszesz. wchodzisz na ns.nl i wyszukujesz polaczenie. pod tabelka z godzinami i lista stacji jest kolejna tabelka "Prijs voor deze treinreis". tam sa wszystkie ceny. ponizej wygooglowany zrzut ekranu:
|
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Czw Sty 16, 2014 11:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|