Export przyczepki do 750KG |
Autor |
Wiadomość |
Gumis16161
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 1:30 pm Export przyczepki do 750KG
|
|
|
Witam
Kupiłem w Holandii przyczepkę do 750kg która jest bez tablic rejestracyjnych oraz dokumentów. Jak wiadomo żeby jezdzić po Holandii wystarczy założyć takie same numery jak są na aucie .
Chciałby zabrać tą przyczepkę do Polski . Byłem w RDW i powiedziano mi że nie potrzebuje tablic exportowych itp. Moje pytanie brzmi wiec: Czy ktoś z was elsportował taką przyczepkę do Polski?
Jak to robiliscie ?
Czy mogę założyć takie same numery jak są na aucie jechać do Polski ? Mimo tego , że mam auto na polskich rejestracjach ?
Będę wdzięczny za każdą informacje ponieważ nawet w ambasadzie nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 7:18 pm
|
|
|
Gumis16161,
z innego tematu
Cytat: | tu przyczepy do 750 kg nie maja swoich tablic i tym samym nie mozesz ich wymeldowac . Brak mozliwosci wymeldowania rowna sie brakowi mozliwosci ubezpiecznia i dostania tablic exportowych . Przyczepy do 750 kg sa ciagane na tablicy rejestracyjne danego auta z tym ze ta tablica jest koloru bialego . Podejzewam ze ty masz polskie auto i polskie tablice wiec tego nie mozesz zrobic .
MAsz przycepe + 750 kg to idziesz z papierami do RDW wymeldowujesz , kupujesz exportowe tablice z ubezpieczeniem i wieszasz za autem o ile masz prawojazdy dopuszczajace jazde przyczepa z 2 osiami czyli B+E.
|
http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?p=287524 |
|
|
|
|
Gumis16161
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 7:21 pm
|
|
|
Czyli takiej przyczepy wywieść nie mogę ?
A co grozi w Niemczech jeśli mnie złapią ? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 7:51 pm
|
|
|
Gumis16161 napisał/a: | A co grozi w Niemczech jeśli mnie złapią ? |
A w POLSCE Holandii i innych krajach Europy po glowce glaskaja za lamanie przepisow drogowych? Nie zartuj Ile masz lat ze sie nie domyslasz ?
obilo mi sie o uszy ze mandat , zakaz jazdy z ta przyczepa , bedziesz musial ja ustawic na jakims platnym niemieckim parkingu , do chwili kiedy oczywiscie na wlasny koszt nie zalatwisz lawety .
zapytaj o to najlepiej na niemieckim forum |
|
|
|
|
Gumis16161
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 18, 2014 7:54 pm
|
|
|
Chodziło mi czy dostac mogę mandat i zakaz dalszej podróży .
No cóż ... Niestety lipa i trzeba sobie jakoś poradzić .
Dzięki za pomoc |
|
|
|
|
|