Przesunięty przez: Gochna H Śro Wrz 18, 2013 4:38 pm |
Zdjecie z fotoradaru |
Autor |
Wiadomość |
dziobak91
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Wrz 18, 2013 12:00 pm Zdjecie z fotoradaru
|
|
|
Witam, dostalem telefon z biura posrednictwa pracy w Holandii, ze dostalem mandat wystawiony na auto firmowe przypisane do mnie. Tlumaczylem im ze to nie ja prowadzilem auto na co oni odpowiedzieli mi ze ja ponosze cala odpowiedzialnosc. Mandat jest za przekroczenie predkosci wiec aby miec jakis dowod chcialbym dostac zdjecie z owego fotoradaru, tak wiec moje pytanie brzmi: w jaki sposob mieszkajac juz w Polsce moglbym zdobyc zdjecie z fotoradaru z Holandii ?
Prosze o pomoc |
|
|
|
|
tomala
Super gaduła

Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 272 Skąd: lepiej nie wiedzieć
|
Wysłany: Śro Wrz 18, 2013 1:00 pm
|
|
|
Biuro posrednictwa pracy musi Tobie przeslac mandat wraz ze zdjeciem i numerem konta na ktore masz wplacic pieniadze. Jak dostaniesz zdjecie to bedziesz wiedzial, czy to Ty siedziales za kierownica. Druga mozliwosc: biuro odesle mandat policji wraz z Twoimi danymi i policja wystawi mandat na Ciebie i od Ciebie bedzie dochodzic naleznosci. |
_________________ Analiza uryny może wykryć chorobę jednostki, analiza urny - chorobę całego społeczeństwa. |
|
|
|
|
dziobak91
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Wrz 18, 2013 1:31 pm
|
|
|
Rozmawialem z kobieta z tego posrednictwa pracy i powiedziala mi ze oni dostali jedynie mandat na ktorym bylo napisane kiedy, gdzie, o ile przekroczylem predkosc i ile mam do zaplaty, nie dostali zdjecia. Kiedy mowilem jej o tym ze chce dostac to zdjecie to odpowiedziala mi, ze oni sie tym nie zajmuja, ze jest to w moim zakresie. Co w takim razie poczac ? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Wrz 18, 2013 6:01 pm
|
|
|
tomala,
Cytat: |
Biuro posrednictwa pracy musi Tobie przeslac mandat wraz ze zdjeciem |
chyba , ze w takiej formie ten mandat otrzymali a dziobak91, pisze
Cytat: | Rozmawialem z kobieta z tego posrednictwa pracy i powiedziala mi ze oni dostali jedynie mandat na ktorym bylo napisane kiedy, gdzie, o ile przekroczylem predkosc i ile mam do zaplaty, nie dostali zdjecia. |
z tego co mi wiadomo... to do mandatow przynajmniej w Holandii nie dolaczaja za czesto zdjec o ile wogole dolaczaja (moze w ostatnim czasie ..?)
nie mam sie czym chwalic ale skoro temat o tym traktuje, to wspomne ze mandat z fotka otrzymalam z Niemiec ...nigdy jeszcze w Holandii |
|
|
|
|
dziobak91
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Wrz 18, 2013 6:07 pm
|
|
|
Rozumiem, dlatego stad moje pytanie w pierwszym poscie, jak moge zdobyc zdjecie z fotoradaru z Holandii bedac w Polsce ? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
|
|
|
|
dziobak91
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Wrz 18, 2013 7:20 pm
|
|
|
Musi byc jakis sposob na zdobycie zdjecia z fotoradaru(nawet odplatny), bo jak inaczej moge udowodnic ze nie ja siedzialem w tym czasie za kierownica ? Moze inaczej, czy jest mozliwe zdobycie takiego zdjecia z pomoca znajomego (biorac pod uwage ze naprawde sam nie moge go zdobyc) mieszkajacego w Holandii ? |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Lip 2009 Posty: 338 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Wrz 18, 2013 7:31 pm
|
|
|
dziobak91 napisał/a: | Musi byc jakis sposob na zdobycie zdjecia z fotoradaru(nawet odplatny), bo jak inaczej moge udowodnic ze nie ja siedzialem w tym czasie za kierownica ? Moze inaczej, czy jest mozliwe zdobycie takiego zdjecia z pomoca znajomego (biorac pod uwage ze naprawde sam nie moge go zdobyc) mieszkajacego w Holandii ? |
Na zdjeciu z fotoradaru w NL nie widac twarzy tylko numer rejestracyjny pojazdu. Wiele radarow robi zdjecia z tylu pojazdu. Osoba na ktora zarejestrowane jest auto ponosi wszelkie konsekwencje, wiec sam bedziesz musial ustalic kto siedzial za kierownica w danym dniu i godzinie. Jesli pozyczyles auto to masz teraz wyzwanie zeby to udowodnic. Zdobycie zdjecia jest jak najbardziej mozliwe, jednak odplatne. |
_________________ Mariusz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Wrz 18, 2013 7:35 pm
|
|
|
tomala napisał/a: | Biuro posrednictwa pracy musi Tobie przeslac mandat wraz ze zdjeciem i numerem konta na ktore masz wplacic pieniadze. |
Widziales kiedys mandat z NL za przekroczenie predkosci bo wydaje mi sie ze nie ... ?
Cytat: | Jak dostaniesz zdjecie to bedziesz wiedzial, czy to Ty siedziales za kierownica. | Biuro dostalo pewnie pismo na ktorym były info o nr rejst , kiedy i gdzie przekroczono predkosc i jaka kwota mandatu i tyle
Sprawdzili w bazie danych na kogo było auto i sciagneli kase z wyplaty doliczajac koszty administracyjne
dziobak91 napisał/a: | Rozmawialem z kobieta z tego posrednictwa pracy i powiedziala mi ze oni dostali jedynie mandat na ktorym bylo napisane kiedy, gdzie, o ile przekroczylem predkosc i ile mam do zaplaty, nie dostali zdjecia. | No i ta Pani ma racje widzialem sporo mandatow z biura i chyba nigdy nie było foty tylko info
Jakbyś był pewny ze w tym czasie nie jechałeś tym autem bo np byłeś chory albo przekazałeś auto dla kogos innego to byłby sens aby walczyc o ten mandat inaczej daj sobie spokoj i zapłać i zapomnij ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
|
|
|
|
tomala
Super gaduła

Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 272 Skąd: lepiej nie wiedzieć
|
Wysłany: Czw Wrz 19, 2013 7:50 am
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | tomala napisał/a: | Biuro posrednictwa pracy musi Tobie przeslac mandat wraz ze zdjeciem i numerem konta na ktore masz wplacic pieniadze. |
Widziales kiedys mandat z NL za przekroczenie predkosci bo wydaje mi sie ze nie ... ?
|
Widziales? Pewnie, ze widzialem! Mam takie trzy, jestem zawodowym kierowca, zjechalem Holandie wzdluz i wszerz. Sa jeszcze fotoradary (stary model-jest ich niewiele), ktore robia zdjecia twarzy-pasazerowie wymazani-wraz z nr rej. a sa tez takie, ktore robia zdjecia tylu samochodu (jest ich najwiecej). Wszystko zalezy od tego, czy jest to fotoradar stacjonarny czy przenosny oraz gdzie jest usytuowany.
Radzac powyzej dziobak91 mialem na mysli przede wszystkim sprawdzenie miejsca, daty i godziny popelnienia wykroczenia. Po tych danych moglby sie zorientowac, czy to on prowadzil samochod czy ktos inny. |
_________________ Analiza uryny może wykryć chorobę jednostki, analiza urny - chorobę całego społeczeństwa. |
|
|
|
|
KKamil
Gaduła
Wiek: 34 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 128 Skąd: Wrocław / Eindhoven
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2014 11:30 am
|
|
|
Odświeżę troszkę tematu bo znajomy Holender powiedział że tutaj mogę sprawdzić zdjęcie z fotoradaru.
https://www.mijnpolitie.nl/bvs.shtml (Wymagany DIGID)
Jednak gdy wpisuje potrzebne dane, wywala mi że nie znaleziono zdjęcia.
Może ktoś sprawdzić czy działa? |
|
|
|
|
jolcia29
Super gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 48 Dołączyła: 19 Sty 2012 Posty: 228 Skąd: Olsztyn/Tilburg
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2014 2:29 pm
|
|