Wezwanie do lekarza zakładowego przed końcem kontraktu |
Autor |
Wiadomość |
Smadi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2014 8:25 am Wezwanie do lekarza zakładowego przed końcem kontraktu
|
|
|
Poczas urlopu w Polsce na początku października byłam w szpitalu - okazało się, że jestem w ciąży, ale gorączka i krwawienia były powodem podjęcia kroków zapobiegawczych poronieniu. Po powrocie z urlopu w pierwszy wolny dzień zgłosiłam swój stan pracodawcy. Od 13 października jestem na zwolnieniu ze względu na zagrożoną ciążę, ale też i fakt, że bardzo źle znoszę ciążę. Mimo 13 tygodnia mam ciągle mdłości, wymiotuję, nie śpię po nocach, jestem zmęczona, mam potworne bóle głowy, a to jak wyglądam pozostawię bez komentarza. Mam stały kontakt z położną - jednak jedyne, co mi zaleciła to paracetamol na ból głowy i picie dużej ilości wody stwierdzając, że wszystkie objawy są jak najbardziej prawidłowe. Do końca kontraktu zostało mi 2 tygodnie, a dzwoniąca z działu zdrowia Pani powiedziała, że prześlę mi wezwanie do lekarza zakładowego na przyszły tydzień. Czy może mi ktoś wytłumaczyć jaki oni widzą sens w wysłaniu mnie generalnie na tydzień przed końcem pracy do lekarza zakładowego? Chodzi o wstrzymanie reszty świadczeń chorobowych przez te ostatnie 2 tygodnie? Czy miał ktoś już podobną sytuację?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za rady. |
|
|
|
|
szczepan358
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2014 8:43 pm
|
|
|
moja zone wezwali na miesiac prze koncem kontraktu (7mc ciazy, za wysoko polozona przepona, ciagly dyskomfort w kazdej pozycji) panie z działu HR zalecały jes Rennie na zgage i powrot do pracy a ze to nie poskutkowało to wyslaly zaproszenie do bedrijfarts. Lekarz dostal list od poloznej wyjasniajacy dolegliwosc, zbadal i po temacie. w sumie to sie dziwil czego oni chca od niej. |
|
|
|
|
Smadi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2014 10:37 am
|
|
|
Dziękuję za odpowiedź - czyli po prostu taka ich mentalność. Muszą coś wpisać do systemu, żeby im się statystyki zgadzały w liczbie podejmowanych prób kontaktu z pracownikiem. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2014 11:42 am
|
|
|
Smadi napisał/a: | Mimo 13 tygodnia mam ciągle mdłości, wymiotuję, nie śpię po nocach, jestem zmęczona, mam potworne bóle głowy, a to jak wyglądam pozostawię bez komentarza. |
Moze sie myle .Odnosze wrazenie ,ze swoj post kierujesz do meskiej czesci tego forum , bo jednak kazda normalnie myslaca kobieta wie jak przebiega ciaza i czego na kazdym jej etapie mniej wiecej moze sie spodziewac
Powiem tak , ciaza to nie choroba , ale zauwazam, ze nasze rodaczki nie wszystkie oczywiscie , ale spora ich czesc przeniosly pojecie ciazy jako choroby z Polski na tutejszy grunt i jak tylko maja bol glowy albo wymioty, to pedza jak ze sraczka do huisarts, ewent.do swojej poloznej nie wiem na co maja nadzieje ?moze ,ze od razu uslysza cudowna nowine od 13 tygodnia do konca ciazy mozesz lezec /zostac w domu , bo ze wzgledu na ciaze z miejsca przechodzisz na zasilek ,ktory regularnie bedzie wyplacal ci UWV
nie dziwie sie ze potem robia wielkie oczy kiedy pod byle pretekstem sa zwalniane z pracy .
Teraz mozecie na mnie naskoczyc i troche mi tu dolozyc za napisanie prawady |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2014 12:17 pm
|
|
|
Cytat: | Wezwanie do lekarza zakładowego przed końcem kontraktu |
Chyba bardzo krotko tu mieszkasz , czy nie pomyslalas o tym , ze twoj pracodawca ma do tego prawo i zglosil cie do lekarza zakladowego ?
Smadi napisał/a: | czyli po prostu taka ich mentalność. Muszą coś wpisać do systemu |
Oj tak .Na pewno !Ech...
To nie mentalnosc . Myslisz ze lekarza obchodzi kiedy konczy ci sie kontrakt ?
ARBO - arts wysyla wezwanie kiedy to jemu pasuje - a nie tobie .
Panicelinka napisał/a: | ciaza to nie choroba , ale zauwazam, ze nasze rodaczki nie wszystkie oczywiscie , ale spora ich czesc przeniosly pojecie ciazy jako choroby z Polski na tutejszy grunt |
zgadzam sie z powyzsza odpowiedzia
ps nastepnym razem zanim zaczniesz nowy watek poszukaj troche odpowiedzi na forum
http://www.niedziela.nl/f...er=asc&start=15 |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|
|