ZWOLNIENIE Z PRACY W HOLANDII |
Autor |
Wiadomość |
angelynn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2014 4:04 pm ZWOLNIENIE Z PRACY W HOLANDII
|
|
|
Witam serdecznie, napiszę krótko zwięźle i na temat.
Właśnie otrzymałam kolejne już przedłużenie umowy o pracę, na rok. Jest to umowa z pracodawcą, nie z agencją pracy, kontrakt na 35 godzin tygodniowo.
Od pewnego czasu mam problemy w pracy ze strony kierownika, zastanawiam się nawet czy nie zgłosić sprawy o mobbing...
Czy pracodawca moze mnie zwolnic w takiej sytuacji?
Jeżeli tak, to w jaki sposób?
I czy jeżeli zostanę zwolniona to przysługuje mi prawo do zasiłku dla bezrobotnych z uwv?
Dziękuje z góry za odp
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2014 11:25 am
|
|
|
angelynn napisał/a: | czy jeżeli zostanę zwolniona to przysługuje mi prawo do zasiłku dla bezrobotnych z uwv? |
Jesli zwolnilabys sie sama to nie otrzymasz zasilku dla bezrobotnych...
jezeli zostaniesz zwolniona , to jak najbardziej przysluguje ci prawo do zasilku . |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2014 7:06 pm
|
|
|
angelynn napisał/a: | Od pewnego czasu mam problemy w pracy ze strony kierownika |
angelynn napisał/a: | Czy pracodawca moze mnie zwolnic w takiej sytuacji? | zalezy jakie problemy ? Jezeli kierownik bedzie mogl udowdnic np ze zle funcjonujesz lub zle wykonujesz swoja prace to moga ciebie zwolnic a wtedy nie bedziesz miala prawa do zasilku bo bedziesz zwolnona z twoje winy . Jezeli udowdnisz ze jednak jestes mobbingowana to masz szanse ze kierownik dostanie po nosie , ale nim zglosisz mobbing zapoznaj sie z znaczeniem mobbingu i zastanow sie czy mozesz to w jaki kolwiek sposob udowodnic lub ktos ci poswiadczy ten fakt bo moesz sobie narobic tylko wiekszych problemow Kod: | Mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. |
|
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|