Karnet na silonie Fit4Free |
Autor |
Wiadomość |
specter
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 25, 2014 8:45 pm Karnet na silonie Fit4Free
|
|
|
w marcu podpisalem roczny karnet na silownie, podczas podpisywania szanowna Pani poinformowala mnie ze istnieje mozliwosc zrezygnowania z miesiecznym wyprzedzeniem.
tydzien temu chcialem zrezygnowac, ale sie okazalo ze nie ma takiej mozliwosci! Nie znam holenderskiego i czuje sie oszukany! Bede musial teraz placic przez rok czy istnieje jakas inna mozliwosc? Czy ktos mial stycznosc z ta "firma"
Lukasz. |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Gru 01, 2014 10:05 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Śro Cze 25, 2014 9:55 pm
|
|
|
specter napisał/a: | Pani poinformowala mnie ze istnieje mozliwosc zrezygnowania z miesiecznym wyprzedzeniem. |
specter napisał/a: | Nie znam holenderskiego i czuje sie oszukany |
rozumiem , ze pani na migi tlumaczyla o mozliwosci rezygnacji i tylko dzieki temu zrozumiales ?
Zrob skan tego co podpisales, wklej do tematu w ktorym tlumaczymy i sprawdzi sie czy nie ma mozliwosci rezygnacji. |
|
|
|
|
marta75
Gaduła marta75
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Cze 2010 Posty: 159 Skąd: krakow-veenendaal
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2014 6:45 am
|
|
|
z mojego kontraktu wynika, ze dopiero po roku moge wypowiedziec z miesiecznym wyprzedzeniem.(fit4free veenendaal) |
|
|
|
|
jolcia29
Super gaduła
Pomogła: 1 raz Wiek: 48 Dołączyła: 19 Sty 2012 Posty: 228 Skąd: Olsztyn/Tilburg
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2014 7:45 am
|
|
|
Wiekszosc tego typu kompleksow tak ma ze po pewnym okresie mozna zrezygnowac dopiero tak wiec raczej zostaje ci placenie przez caly rok |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
Pomógł: 5 razy Wiek: 52 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 360 Skąd: Venlo-Nijmegen
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2014 5:06 pm
|
|
|
niestety wypowiedziec mozesz dopiero po roku z miesiecznym wypowiedzeniem....
No niestety oni sa tak tani , ze az strach... |
_________________ www.stalgorzow.pl |
|
|
|
|
specter
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 01, 2014 9:16 pm
|
|
|
Panicelinka napisał/a: | specter napisał/a: | Pani poinformowala mnie ze istnieje mozliwosc zrezygnowania z miesiecznym wyprzedzeniem. |
specter napisał/a: | Nie znam holenderskiego i czuje sie oszukany |
rozumiem , ze pani na migi tlumaczyla o mozliwosci rezygnacji i tylko dzieki temu zrozumiales ?
Zrob skan tego co podpisales, wklej do tematu w ktorym tlumaczymy i sprawdzi sie czy nie ma mozliwosci rezygnacji. |
Pani tłumaczyła mi to w jezyku angielskim, dobrze ja zrozumiałem, bo akurat ten jezyk znam b.dobrze, gorzej z hol.
Z tego co tutaj napisaliscie nie mam mozliwosci rezygnacji. Ok, rozumiem, tylko że ja zablokowalem w banku ich incasso z powodu takiego, że zamiast 20e pobrali mi 80e! Najwidoczniej maja bajzel w systemie, ja za ich niekompetencje płacić nie będę. Jakich dzian moge się spodziewać z ich strony? Jak to wyglada od strony prawnej? Komornik?
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez specter Wto Lip 01, 2014 9:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Lip 02, 2014 10:14 am
|
|
|
specter napisał/a: | zablokowalem w banku ich incasso z powodu takiego, że zamiast 20e pobrali mi 80e! Najwidoczniej maja bajzel w systemie, ja za ich niekompetencje płacić nie będę. |
a wiesz na pewno ze to niekompetencja ? moze to kwota naliczona do przodu za kwartal , wiem ze stosuja tu takie praktyki
jesli zablokowales konto i uniemozliwiles pobranie jednorazowej oplaty, to za jakis czas otrzymasz w tej sprawie stosowne pismo a w nim zostaniesz poproszony o wplate wraz z kosztami administracyjnymi czyl bedzie juz o jakies 15 -moze 30 euro wiecej
jesli nadal tego nie zaplacisz beda rosly ci odsetki od danej kwoty , a z 80 euro po pewnym czasie zrobi sie duzo wieksza kwota ,
tak to dziala i tez tylko do pewnego czasu ,kiedy to niezaplacony rachunek wynosi juz tyle ze nadaje sie dla firmy windykacyjnej |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
Pomógł: 5 razy Wiek: 52 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 360 Skąd: Venlo-Nijmegen
|
Wysłany: Śro Lip 02, 2014 6:01 pm
|
|
|
Podczas podpisywania umowy miales najprawdopodbnie opcje z czestotliwoascia zaplaty...
Ja zaplacilem za caly rok z gory i bylo taniej niz przy miesiecznych wplatach.
No i w kolejnym roku tez pobrali za caly rok...
A jak ich zablokowales to licz sie z dodatkowymi kosztami....Nic nie wskorasz , tylko musisz placic za caly rok!!i popiero po roku wypowiesz z miesiecznym okresem wypowiedzenia... |
_________________ www.stalgorzow.pl |
|
|
|
|
encepence
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2014 9:56 am
|
|
|
Plac i placz, ze wczesniej nie przemyslales/as.
Kiedys sie spoznielem z zaplata to po 4 dniach musialem zaplacic 9e wiecej. Lepiej pilnowac terminow |
|
|
|
|
Oskar
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2014 7:33 pm
|
|
|
Podpowiem Ci zebys nie wyrzucal karty Trzeba ja oddac po wypowiedzeniu umowy, a jak nie to beda ci naliczac 2,75e miesiecznie. Jak pojdziesz i powiesz, ze nie masz to kaza wyrobic nowa za 15e. |
_________________ Ostrzezenie za ostrzezeniem.... |
|
|
|
|
weer
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 08, 2014 6:22 pm
|
|
|
Siemka, mi pobierali z konta co miesiąc 15e. Nie wiem, skoro znasz tak dobrze angielski, to czemu Pani nie wypytałeś dokładnie o wszystko ? miałeś tam kilka opcji wielkości opłaty + bodajże 3 opcje terminów płatności. Możliwości były takie, że co miesiąc, co kwartał, i raz na cały rok. Kwota jest pobierana automatycznie z konta. Po upływie 12 miesięcy możesz zrezygnować z miesięcznym wypowiedzeniem, w tym celu idziesz do któregokolwiek "oddziału" f4f i dajesz pani w okienku swoją kartę i informujesz, że chcesz przestać korzystać z ich usług, ona Ci wystawia paragon na którym jest napisane, że oddałeś kartę i ten paragon wysyłasz pocztą na adres głównej siedziby (w sumie najlepiej zrobić też kopię dla siebie). Zrobiłem to 3 miesiące temu, i nie pobierają mi nic z konta od tamtego momentu. Pozdro! |
|
|
|
|
Moniczkaaa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lis 29, 2014 1:23 am
|
|
|
Przepraszam że odkopuje i jeżeli Administracja stwierdzi że post się nie nadaje to proszę o usunięcie.
pomylilas temat tu nie o umowie o prace |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Lis 29, 2014 1:31 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|