NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Karnet na silonie Fit4Free
Autor Wiadomość
specter
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Cze 25, 2014 8:45 pm   Karnet na silonie Fit4Free

w marcu podpisalem roczny karnet na silownie, podczas podpisywania szanowna Pani poinformowala mnie ze istnieje mozliwosc zrezygnowania z miesiecznym wyprzedzeniem.
tydzien temu chcialem zrezygnowac, ale sie okazalo ze nie ma takiej mozliwosci! Nie znam holenderskiego i czuje sie oszukany! Bede musial teraz placic przez rok czy istnieje jakas inna mozliwosc? Czy ktos mial stycznosc z ta "firma"

Lukasz.
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Gru 01, 2014 10:05 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Panicelinka 
MODERATOR
panicelinka

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Śro Cze 25, 2014 9:55 pm   

specter napisał/a:
Pani poinformowala mnie ze istnieje mozliwosc zrezygnowania z miesiecznym wyprzedzeniem.

specter napisał/a:
Nie znam holenderskiego i czuje sie oszukany

rozumiem , ze pani na migi tlumaczyla o mozliwosci rezygnacji i tylko dzieki temu zrozumiales ? :028:
Zrob skan tego co podpisales, wklej do tematu w ktorym tlumaczymy i sprawdzi sie czy nie ma mozliwosci rezygnacji.

marta75 
Gaduła
marta75

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Czw Cze 26, 2014 6:45 am   

z mojego kontraktu wynika, ze dopiero po roku moge wypowiedziec z miesiecznym wyprzedzeniem.(fit4free veenendaal)

jolcia29 
Super gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Cze 26, 2014 7:45 am   

Wiekszosc tego typu kompleksow tak ma ze po pewnym okresie mozna zrezygnowac dopiero tak wiec raczej zostaje ci placenie przez caly rok

darkis 
Super gaduła

Wysłany: Czw Cze 26, 2014 5:06 pm   

niestety wypowiedziec mozesz dopiero po roku z miesiecznym wypowiedzeniem....

No niestety oni sa tak tani , ze az strach...

specter
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lip 01, 2014 9:16 pm   

Panicelinka napisał/a:
specter napisał/a:
Pani poinformowala mnie ze istnieje mozliwosc zrezygnowania z miesiecznym wyprzedzeniem.

specter napisał/a:
Nie znam holenderskiego i czuje sie oszukany

rozumiem , ze pani na migi tlumaczyla o mozliwosci rezygnacji i tylko dzieki temu zrozumiales ? :028:
Zrob skan tego co podpisales, wklej do tematu w ktorym tlumaczymy i sprawdzi sie czy nie ma mozliwosci rezygnacji.

Pani tłumaczyła mi to w jezyku angielskim, dobrze ja zrozumiałem, bo akurat ten jezyk znam b.dobrze, gorzej z hol.
Z tego co tutaj napisaliscie nie mam mozliwosci rezygnacji. Ok, rozumiem, tylko że ja zablokowalem w banku ich incasso z powodu takiego, że zamiast 20e pobrali mi 80e! Najwidoczniej maja bajzel w systemie, ja za ich niekompetencje płacić nie będę. Jakich dzian moge się spodziewać z ich strony? Jak to wyglada od strony prawnej? Komornik?

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez specter Wto Lip 01, 2014 9:17 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Lip 02, 2014 10:14 am   

specter napisał/a:
zablokowalem w banku ich incasso z powodu takiego, że zamiast 20e pobrali mi 80e! Najwidoczniej maja bajzel w systemie, ja za ich niekompetencje płacić nie będę.

a wiesz na pewno ze to niekompetencja ? moze to kwota naliczona do przodu za kwartal , wiem ze stosuja tu takie praktyki

jesli zablokowales konto i uniemozliwiles pobranie jednorazowej oplaty, to za jakis czas otrzymasz w tej sprawie stosowne pismo a w nim zostaniesz poproszony o wplate wraz z kosztami administracyjnymi czyl bedzie juz o jakies 15 -moze 30 euro wiecej

jesli nadal tego nie zaplacisz beda rosly ci odsetki od danej kwoty , a z 80 euro po pewnym czasie zrobi sie duzo wieksza kwota ,
tak to dziala i tez tylko do pewnego czasu ,kiedy to niezaplacony rachunek wynosi juz tyle ze nadaje sie dla firmy windykacyjnej

darkis 
Super gaduła

Wysłany: Śro Lip 02, 2014 6:01 pm   

Podczas podpisywania umowy miales najprawdopodbnie opcje z czestotliwoascia zaplaty...

Ja zaplacilem za caly rok z gory i bylo taniej niz przy miesiecznych wplatach.
No i w kolejnym roku tez pobrali za caly rok...

A jak ich zablokowales to licz sie z dodatkowymi kosztami....Nic nie wskorasz , tylko musisz placic za caly rok!!i popiero po roku wypowiesz z miesiecznym okresem wypowiedzenia...

encepence
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lip 03, 2014 9:56 am   

Plac i placz, ze wczesniej nie przemyslales/as.
Kiedys sie spoznielem z zaplata to po 4 dniach musialem zaplacic 9e wiecej. Lepiej pilnowac terminow ;-)

Oskar 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Wrz 29, 2014 7:33 pm   

Podpowiem Ci zebys nie wyrzucal karty :) Trzeba ja oddac po wypowiedzeniu umowy, a jak nie to beda ci naliczac 2,75e miesiecznie. Jak pojdziesz i powiesz, ze nie masz to kaza wyrobic nowa za 15e.

weer
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 08, 2014 6:22 pm   

Siemka, mi pobierali z konta co miesiąc 15e. Nie wiem, skoro znasz tak dobrze angielski, to czemu Pani nie wypytałeś dokładnie o wszystko ? miałeś tam kilka opcji wielkości opłaty + bodajże 3 opcje terminów płatności. Możliwości były takie, że co miesiąc, co kwartał, i raz na cały rok. Kwota jest pobierana automatycznie z konta. Po upływie 12 miesięcy możesz zrezygnować z miesięcznym wypowiedzeniem, w tym celu idziesz do któregokolwiek "oddziału" f4f i dajesz pani w okienku swoją kartę i informujesz, że chcesz przestać korzystać z ich usług, ona Ci wystawia paragon na którym jest napisane, że oddałeś kartę i ten paragon wysyłasz pocztą na adres głównej siedziby (w sumie najlepiej zrobić też kopię dla siebie). Zrobiłem to 3 miesiące temu, i nie pobierają mi nic z konta od tamtego momentu. Pozdro!

Moniczkaaa 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lis 29, 2014 1:23 am   

Przepraszam że odkopuje i jeżeli Administracja stwierdzi że post się nie nadaje to proszę o usunięcie.

pomylilas temat tu nie o umowie o prace
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Lis 29, 2014 1:31 am, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu