NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Debet na koncie w banku ING
Autor Wiadomość
PS
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Gru 14, 2014 4:40 pm   Debet na koncie w banku ING

Witam tak jak w temacie szukałem i znalazłem ale post stary i odpowiedzieć nie mogę.

Niejaka mikka napisała kiedyś że:

cyt. "Działa dłuzej niż 3 miesiące, jedynie warunkiem jest aby w przeciągu 3 kolejnych miesięcy od wejścia na minus, przynajmniej jeden dzień był na plusie (jak się uprzesz to możesz np. niecałe 3 miesiące być na minusie, potem jeden dzień na plusie, kolejne 3 miesiące na minusie, jeden na plusie i tak w kółko)."

Mam ten debet na koncie w ING i już 4 miesiąc z kolei uzupełniam na 24h roboczych konto na plus. i zawsze w zakładce "Betaalrekening" a następnie w "Positief saldo vereist voor" mam datę kiedy upłynie termin kolejnych trzech miesięcy do dnia kiedy muszę mieć saldo dodatnie. Wszystko było by OK tylko, dwa tygodnie temu zrobiłem na saldzie minusowym zero, czyli przez kilka godzin nie było na minusie żadnej gotówki, kasa pojawiła się na drugi dzień. Teraz w "Positief saldo vereist voor" powinienem mieć datę 29-01-2015 a mam datę 01-12-2014. To data dokładnie z tego dnia kiedy miałem 0 na minusie. Pytanie do znawców - co to oznacza ? Czy jest to data wymagalności spłaty mojego debetu ? (ta data już minęła ponieważ jest 14 grudnia), czy jest to jakiś błąd w systemie i w końcu czy zrobienie 0 na koncie minusowym niesie za sobą jakieś konsekwencje. Czytałem regulamin i nie ma tam wzmianki o czymś takim że nie można wybrać całego debetu... Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez PS Nie Gru 14, 2014 4:41 pm, w całości zmieniany 1 raz  

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Nie Gru 14, 2014 5:58 pm   

wychodzi na to ze zerwales umowe i cofneli ci twoj limit czyli nie mozesz z niego korzystac . Dlaczego bo w ciagu 3 m-cy musisz miec jeden pelny dzien czyli 24 godziny na plusie
Kod:
9 Direct opeisen
In sommige gevallen mag de ING het tekort op uw
Betaalrekening onmiddellijk opeisen. Dat mag
bijvoorbeeld in deze situaties:
- U heeft niet gedurende één volledige werkdag per drie
maanden een positief saldo op uw Betaalrekening
gehad.

https://www.ing.nl/media/...cm162-56528.pdf
Ostatnio zmieniony przez baileys Nie Gru 14, 2014 6:06 pm, w całości zmieniany 1 raz  

PS
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Gru 14, 2014 9:08 pm   

baileys napisał/a:
wychodzi na to ze zerwales umowe i cofneli ci twoj limit czyli nie mozesz z niego korzystac . Dlaczego bo w ciagu 3 m-cy musisz miec jeden pelny dzien czyli 24 godziny na plusie

Nie zerwałem umowy bo pilnowałem przez 4 miesiące tego 24-godzinnego roboczego dnia i z tym nie ma problemu. Kolejny termin miałem na 29-01-2015. Nie w tym rzecz. Nie wiem czy przeczytałeś mój post z uwagą. Pisałem że miałem 0 na koncie, które było już na minusie i nagle pojawił mi się termin 01-12-2014 zamiast 29-01-2015. Aby uzupełnić konto dodatnim bilansem miałem czas do 29-01-2015. Stąd mój post - czy miał ktoś podobny przypadek bo nie wiem co to oznacza. Gdyby mi zablokowali konto to bym nie mógł z niego korzystać a od dwóch tygodni nic się nie zmieniło i płacę, wypłacam i wyciągam pieniądze. Więc ponawiam pytanie czy zero na koncie już na minusie czyli powiedzmy było -2000 i ten minus wyczyściłem do zera oznacza zamknięcie limitu ???

[ Dodano: Pon Gru 15, 2014 12:45 pm ]
Infolinia ING bo w poniedziałek czynna a w weekend nie (stąd moje pytanie) telefon, okazuje się że błąd systemu ING i pracują nad tym

Temat do zamknięcia

Odpowiedz do tematu