Zgubiłem dokumenty do samochodu |
Autor |
Wiadomość |
bejkovski
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2015 1:04 am Zgubiłem dokumenty do samochodu
|
|
|
Witam !
Sprawa wygląda następująco :
Jakiś tydzień temu kupilem samochodu od znajomego na holenderskich blachach, ale z niewaznym juz ubezpieczeniem.
Dał mi wszystkie dokumenty i samochód zebym sobie przerejestrował, i musialem czekac az do teraz na meldunek, i wczoraj zgubilem wszystkie dokumenty do samochodu, doslownie wszystkie wraz z papierem rwd, dowodem rejesstracyjnym itp.
I teraz co z tym zrobic ? Kolega napewno sie zdenerwuje ale pomijajac to jak to rozwiazac ?
Wyrobic nowy i odrazu na mnie, czy pierw on musi wyrobic nowe papiery na niego i potem dopiero moze przerejestrowac na mnie ?
Proszę o pomoc i odpowiedz osob ktore znaja sie na temacie a nie lanie wody
Pozdrawiam Kuba |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2015 8:46 am
|
|
|
bejkovski, NApewno w te pedy powiedziec koledze bo to on misi ten fakt zglosic na policje . Bo teraz jak ktos ma komplet papierow moze przerejestrowac auto na siebie bez problemow . Kolega moze o te papiery wystapisc do RDW i sa zwiazane z koszta . PApiery przyjda na jego dane a dopiero puzniej bedziesz musial przerejestrowac.
Pozatym kolega ma to autao jeszcze na siebie a juz ubezpieczenia nie ma wiec moze sie spodziewac kary . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Sob Maj 23, 2015 8:47 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2015 11:24 am
|
|
|
bejkovski,
Cytat: | kupilem samochodu od znajomego na holenderskich blachach, ale z niewaznym juz ubezpieczeniem. |
mniemam ze auto nadal stoi u znajomego ?
przeciez normalna procedura wyglada tak,ze jak kupujesz samochod ,to juz tego samego dnia musi miec ubezpieczenie, inaczej takim autem nie mozesz przejechac nawet kilometra.
bejkovski napisał/a: | Kolega napewno sie zdenerwuje | przeciez kazdemu moze sie zdazyc taka sytuacja ,wiec niby czemu ma sie denerwowac ,wystapi do RDW po duplikat, moze to zrobic online ,obciazy ciebie kosztami i dalej sprawa sie toczy normalnym torem . |
|
|
|
|
bejkovski
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2015 1:34 pm
|
|
|
Niee auto stoi juz u mnie ktos sie orientuje jakie koszty ile sie czekac ? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
bejkovski
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 24, 2015 12:47 am
|
|
|
A czas oczekiwanai mniej wiecej wie ktos ? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2015 4:54 pm
|
|
|
bejkovski, nie wiem ile taka procedura trwa od ''reki'' ale online od 2 - 5 dni w zaleznosci od tego co sie zalatwia , tak pisze na stronie podanej przez moderatorke |
|
|
|
|
|