WikiMiki2601
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lip 11, 2015 9:08 pm sąsiadka bije dziecko?
|
|
|
mam dosyć nietypowe pytanie: co zrobić w sytuacji gdy codziennie po kilka / kilkanaście razy roczne dziecko płacze (długo i intentywnie), nie słychać żeby jego rodzice (młode osoby, max. 23 lata) jakoś próbowali uspokoić i pomoc dziecku, a nawet kilka razy słyszałam krzyki i trzaski. sama mam syna mniej więcej w wieku tego chłopczyka i chciałabym jakoś zareagować, tylko co można zrobić? żadnych dowodów nie mam więc chyba policja odpada. myślałam o GGD bo oni zajmują się takimi małymi dziećmi. z góry dziękuję za odpowiedź.
pozdrawiam. |
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Lip 12, 2015 9:13 am
|
|
|
WikiMiki2601,
Wierze ze masz dobre intencje , ale zanim podejmiejsz jakiekolwiek kroki ..nim nakrecisz spirale z ktorej potem trudno bedzie sie wyplatac nie dzialaj pochopnie .
Bo niechcacy zamiast pomoc, narobisz sasiadom problemow , najpierw wybadaj jak sprawy sie maja ,zapukaj do nich , zapros na sasiedzka kawe i ciacho , a potem dyskretnie wypytaj czy wszystko z dzieckiem w porzadku , czy nie choruje etc...
mozesz tez smialo powiedziec ,ze slyszysz czesty placz i jestes troche zaniepokojona, bo sama masz dziecko , wierz mi da sie wyczuc jesli cos jest nie tak ... Jesli to nie jest jakas patologia to taka romowa tym ludziom da do myslenia.
Pozdrawiam. |
|