Czy można kontynuować leczenie w Polsce??? |
Autor |
Wiadomość |
rovin
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2015 9:42 am Czy można kontynuować leczenie w Polsce???
|
|
|
Witam , mam bardzo pilne pytanie ,mianowicie dostałem urazu stopy w pracy (pracodawca nie napisał protokołu zdarzenia , ale to już inna historia) leczenie już trwa miesiąc , z tym , że nie ma prawie żadnej poprawy , rehabilitacja w Holandii to w ogóle jakiś żart .Ogólnie nie jestem zadowolony z wyników leczenia ,czy można kontynuować leczenie w Polsce , i jak na to może zareagować firma ubezpieczeniowa. Nie ukrywam , że wróciłem już do Polski nie zgłaszając tego w firmie (droga wojenna z biurem za brak protokołu wypadku itp ) Chciałem zwyczajnie zrezygnować z pracy i co za tym idzie z zasiłku chorobowego. w Poniedziałek mam zadzwonić do Firmy ubezpieczeniowej powiedzieć jak się czuje i do agencji .Co mogę zrobić ?CZy mogę firmie UB. powiedzieć , że wyjechałem do Polski bo nie byłem zadowolony z przebiegu leczenia w NL i kontynuować leczenie tutaj ?Nie chodzi mi nawet zwrot kosztów leczenia tylko o sam zasiłek chorobowy. Proszę o jakąś pomoc ! Agencja powiedziała , że mam się udać do lekarza 1 kontaktu w NL tego ktory mnie prowadzi i powiedzieć mu , że nie jestem zadowolony z przebiegu leczenia i oddzwonić do biura, Proszę o jakieś rady i za wszystkie z góry dziękuję . |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2015 11:17 am
|
|
|
rovin,
Kod: | Agencja powiedziała , że mam się udać do lekarza 1 kontaktu w NL tego ktory mnie prowadzi i powiedzieć mu , że nie jestem zadowolony z przebiegu leczenia |
Agencja udzielila ci prawidlowej odpowiedzi , ...oj chyba nawazyles sobie piwa
Jesli nic w tej kwestii sie nie zmienilo ,to zgoda na dalsze leczenie w Polsce , powinna wyjsc jednak od twojej ubezpieczalni, a ty niczego tu nie dokonczyles nawet nie powiadomiles ubezpieczalni..?
w tym tmacie powinienes znalezc odpowiedz http://www.niedziela.nl/f...ic.php?t=106011 |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Wrz 17, 2015 11:38 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2015 1:29 pm
|
|
|
rovin napisał/a: | ,czy można kontynuować leczenie w Polsce |
mozna po uprzednim uzgodnieniu faktu z pracodawca ( w twoim wypadku z biurem ) oraz z instancja wyplacajaca chorobowe .
rovin napisał/a: | Chciałem zwyczajnie zrezygnować z pracy i co za tym idzie z zasiłku chorobowego. | wiec juz zrezygnowales robiac to w ten sposob rovin napisał/a: | że wróciłem już do Polski nie zgłaszając tego w firmie |
rovin napisał/a: | CZy mogę firmie UB. powiedzieć , że wyjechałem do Polski bo nie byłem zadowolony z przebiegu leczenia w NL i kontynuować leczenie tutaj ? | nie tylko mozesz ale masz taki obowiazek i ten obowiazek powinienes dopelnic duzo wczesniej . rovin napisał/a: | jak na to może zareagować firma ubezpieczeniowa. | jezeli pytasz o firme ubezpieczeniowa pokrywajaca koszta leczenia to w tej sytuacji przed wyjazdem powinienes byl uzyskac zgode na plaowane leczenie poza granicami NL , bez tego pozwolenia/zgody maja prawo ci nie pokrywac tych kosztow . Jezeli zas mowisz o ubezpieczalni wyplacajace ci chorobowe to tak samo musiales ten fak uzgodnic z nimi i z pracodawca ( juz opisalam to wyzej ) jak teraz oni zareaguja ? tego my nie wiemy ale maja jak najwieksze prawo wstrzymac ci chorobowe i zarzadac zwrotu nadplaconego juz chorobowego od czasu opuszczenia NL . rovin napisał/a: | rehabilitacja w Holandii to w ogóle jakiś żart . | to ty tak uwazasz a moze jestes lekarzem i wiesz lepiej ? to powinienes pogadac z kolega po fachu i naswietlic mu ten fakt ze on robi sobie zarty i poprosic o leczenie/rehabilitacje jaka to ty sobie przypiszesz . W powyzszym poscie Gochna podumowala najtrafniej twoje postepowanie Gochna H napisał/a: | oj chyba nawazyles sobie piwa |
|
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Czw Wrz 17, 2015 1:31 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
|