NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy można kontynuować leczenie w Polsce???
Autor Wiadomość
rovin 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Wrz 17, 2015 9:42 am   Czy można kontynuować leczenie w Polsce???

Witam , mam bardzo pilne pytanie ,mianowicie dostałem urazu stopy w pracy (pracodawca nie napisał protokołu zdarzenia , ale to już inna historia) leczenie już trwa miesiąc , z tym , że nie ma prawie żadnej poprawy , rehabilitacja w Holandii to w ogóle jakiś żart .Ogólnie nie jestem zadowolony z wyników leczenia ,czy można kontynuować leczenie w Polsce , i jak na to może zareagować firma ubezpieczeniowa. Nie ukrywam , że wróciłem już do Polski nie zgłaszając tego w firmie (droga wojenna z biurem za brak protokołu wypadku itp ) Chciałem zwyczajnie zrezygnować z pracy i co za tym idzie z zasiłku chorobowego. w Poniedziałek mam zadzwonić do Firmy ubezpieczeniowej powiedzieć jak się czuje i do agencji .Co mogę zrobić ?CZy mogę firmie UB. powiedzieć , że wyjechałem do Polski bo nie byłem zadowolony z przebiegu leczenia w NL i kontynuować leczenie tutaj ?Nie chodzi mi nawet zwrot kosztów leczenia tylko o sam zasiłek chorobowy. Proszę o jakąś pomoc ! Agencja powiedziała , że mam się udać do lekarza 1 kontaktu w NL tego ktory mnie prowadzi i powiedzieć mu , że nie jestem zadowolony z przebiegu leczenia i oddzwonić do biura, Proszę o jakieś rady i za wszystkie z góry dziękuję .

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Wrz 17, 2015 11:17 am   

rovin,

Kod:
Agencja powiedziała , że mam się udać do lekarza 1 kontaktu w NL tego ktory mnie prowadzi i powiedzieć mu , że nie jestem zadowolony z przebiegu leczenia

Agencja udzielila ci prawidlowej odpowiedzi , ...oj chyba nawazyles sobie piwa

Jesli nic w tej kwestii sie nie zmienilo ,to zgoda na dalsze leczenie w Polsce , powinna wyjsc jednak od twojej ubezpieczalni, a ty niczego tu nie dokonczyles nawet nie powiadomiles ubezpieczalni..?

w tym tmacie powinienes znalezc odpowiedz http://www.niedziela.nl/f...ic.php?t=106011

( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Wrz 17, 2015 11:38 am, w całości zmieniany 1 raz  

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Czw Wrz 17, 2015 1:29 pm   

rovin napisał/a:
,czy można kontynuować leczenie w Polsce

mozna po uprzednim uzgodnieniu faktu z pracodawca ( w twoim wypadku z biurem ) oraz z instancja wyplacajaca chorobowe .
rovin napisał/a:
Chciałem zwyczajnie zrezygnować z pracy i co za tym idzie z zasiłku chorobowego.
wiec juz zrezygnowales robiac to w ten sposob
rovin napisał/a:
że wróciłem już do Polski nie zgłaszając tego w firmie

rovin napisał/a:
CZy mogę firmie UB. powiedzieć , że wyjechałem do Polski bo nie byłem zadowolony z przebiegu leczenia w NL i kontynuować leczenie tutaj ?
nie tylko mozesz ale masz taki obowiazek i ten obowiazek powinienes dopelnic duzo wczesniej .
rovin napisał/a:
jak na to może zareagować firma ubezpieczeniowa.
jezeli pytasz o firme ubezpieczeniowa pokrywajaca koszta leczenia to w tej sytuacji przed wyjazdem powinienes byl uzyskac zgode na plaowane leczenie poza granicami NL , bez tego pozwolenia/zgody maja prawo ci nie pokrywac tych kosztow . Jezeli zas mowisz o ubezpieczalni wyplacajace ci chorobowe to tak samo musiales ten fak uzgodnic z nimi i z pracodawca ( juz opisalam to wyzej ) jak teraz oni zareaguja ? tego my nie wiemy ale maja jak najwieksze prawo wstrzymac ci chorobowe i zarzadac zwrotu nadplaconego juz chorobowego od czasu opuszczenia NL .
rovin napisał/a:
rehabilitacja w Holandii to w ogóle jakiś żart .
to ty tak uwazasz a moze jestes lekarzem i wiesz lepiej ? to powinienes pogadac z kolega po fachu i naswietlic mu ten fakt ze on robi sobie zarty i poprosic o leczenie/rehabilitacje jaka to ty sobie przypiszesz . W powyzszym poscie Gochna podumowala najtrafniej twoje postepowanie
Gochna H napisał/a:
oj chyba nawazyles sobie piwa
Ostatnio zmieniony przez baileys Czw Wrz 17, 2015 1:31 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu