Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2015 12:23 am Wynajem domu od maklera i zmiana umowy po 5 latach
|
|
|
Czesc,
Sytuacja przedstawia sie nastepujaco. Wynajmuje dom od 5 lat przez maklera. Mam umowe na czas nieokreslony. 3 miesiace temu wyprowadzila sie jedna parka i na ich miejsce wprowadzili sie moi kuzyni z Polski. Nie byloby problemu, gdyby nie fakt, ze nagle teraz makler przypomnial sobie, ze chce dopisac te osoby do umowy. Wszystko fajnie, tyle, ze zamiast dopisywac je do umowy zmienil/dodal postanowienia do umowy, ktorych wczesniej nie bylo.
Nowe postanowienia sa nie do zaakceptowania dla mnie, ewidentnie chce nas naciagnac na kase. Po 5 latach mieszkania tutaj nawet nie chce sie zgodzic na usuniecie wpisu o kontrolach. O dom dbam, ostatnio nawet malowalem sciany. Naprawde za takich nas maja Holendrzy, ze moga nami pomiatac w kazdej kwestii? Moze ktos wie, czy to legalne posuniecie z jego strony, ze przedstawia mi inna umowe.
i co znow mamy walkowac od nowa temat w ktorym trzy lata temu omawiales podobna sytuacje no wez przestn ... pociagnij swoj lub inny watek - dotyczacy takiego tematu |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Wrz 24, 2015 2:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|