Przesunięty przez: Gochna H Pią Paź 30, 2015 10:58 pm |
Kupno auta w holandii - pomocy |
Autor |
Wiadomość |
tomekxo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Paź 25, 2015 8:44 pm Kupno auta w holandii - pomocy
|
|
|
Witam
Przymierzam się do kupna auta w Holandii. Ale jest kilka spraw które nie sa do końca dla mnie jasne.
Mianowicie chodzi mi o sprawdzenie przebiegu. Widzialem ze sa ogłoszenia w których sprzedający na zdjęciach pokazuja takie kartki NAP z przebiegami na przeglądach. Czy taki raport tez mogę sobie każdego auta sprawdzić?
Znalazlem taka strone:
https://dienstenportaal.rdw.nl/tellerstandcontrole/Paginas/Eigenschappen.aspx
Ale nie bardzo wiem co dalej. Spisuje tablice, przebieg, a w to kolejne okienko (przebieg do kontroli?) nie wiem co wpisac. W każdym razie to sprawdzenie kosztuje chyba 3e.
Kolejna sprawa jest taka, ze widziałem ogłoszenia aut w których jest wyraźnie napisane ze cena na export jest np. 5000e a nie na export np. 6000e. O co tutaj chodzi, czemu na export jest taniej. Czy to dotyczy tylko tych konkretnych aut, czy może kazde sprzedawane w NL auto może byc na export i może być tansze?
Ostatnia sprawa to załatwienie formalności. Mieszkam w NL kilka miesięcy, nie mam stałego meldunku. Dlatego w rachubę wchodzi tylko zakup auta na ten export. Jak to dokładnie zalatwic, krok po kroku? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Paź 25, 2015 9:50 pm
|
|
|
tomekxo, na glownej stronie forum masz opcje szukaj . Takich tematow juz bylo wiecej i odpowiedzi znajdziesz juz w istniejacych tematach . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|