Wysłany: Nie Lis 29, 2015 9:34 am Pomylka przy wypelnianiu Zorgtoeslag
Witam.
Wypelnialem wczoraj pierwszy raz wniosek na stronie www o dpfonansowanie do ubezpieczenia (zorgtoeslag). Nie wiem jak, ale na podsumowaniu powstaly dwa okresy w ktorych okreslone sa dochody moje i partnerki, tj od 1.01-31.08 oraz od 01.09.15 do konca roku. Najprawdopodobniej nie zauwazylem tego podzialu na daty i w obu tych rubrykach wpisalem nasz planowany dochod roczny... przy probie zmian danych widze jedynie mozliwosc zmiany dochodu na caly rok, a nie tych poszczegolnych czesci roku. Czy moge cos z tym zrobic? Czy zostaje telefon do Belastingu jutro? Czy oni beda w stanie wprowadzic korekte?
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
Wysłany: Nie Lis 29, 2015 12:39 pm
Przy wyliczaniu wysokosci przyslugujacego dofinansowania do ubezp. BD bierze pod uwage dochody z calego roku, dlatego mozesz zmienic kwote ogolna. Mialam taka sama sytuacje, ze w ciagu roku dochod sie zmienil i w BD sami doszli, jaka kwota mi przysluguje. W moim przypadku dostalam wyrownanie, bo moj dochod poszedl w dol drugiej polowie roku.