zagiel84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 06, 2016 11:40 am Problem z ing. Zamknięcie konta a brak kodów TAN
|
|
|
Witam
Mam problem z zalogowanie się do ing.nl
Od około roku jestem w PL a na konto nie było żadnych wpływów.
Około dwa miesiące temu logowałem się na ing i miałem debet za utrzymanie konta.około 5 Euro. Nie wiem dokładnie
Dziś chciałem się zalogować, spłacić debet i zamknąć konto. i mam problem, ponieważ nie pamiętam hasła .A do tego nie mogę otrzymać kodów TAN dlatego, że moja karta sim Lebara jest nie aktywna.
Co mogę teraz zrobić aby wyrównać wszystko z bankiem??
Wystarczy że przeleję na to konto pieniądze za debet?? ( Powiedzmy, że 15Euro aby było na plusie) i wyślę do ing pocztą pismo, które znalazłem na forum (wzór)
[miejsce] Warszawa
[data] 01.01.2015
Account Closing Request
To: ING Afdeling Operations Betaalrekening [adres banku, na który wysyłamy naszą prośbę, ten sam adres zamieszczamy na kopercie]
Postbus 99960
8900 GA Leeuwarden.
Dear Sir/Madam,
I am writing to inform you I wish to close the below account:
Name: Jan Kowalski
Address: Wiejska 4 [nasze dane osobowe do konta holenderskiego, które zamykamy]
00-902 Warszawa
IBAN: NL32INGB0000000000 [numer konta holenderskiego]
Date of birth: 01.01.1950 [nasza data urodzenia]
Debit card number and expiry date: XXXXXXX, 01-2025 [numer karty płatniczej, oraz data ważności]
Please arrange to close down the above account and arrange for any outstanding balance to be transferred to my foreign account listed below:
Name: Jan Kowalski [dane do przelewu pozostałej gotówki na nasze konto, w moim przypadku walutowe konto oszczędnościowe]
IBAN: PL00000000000000000000000000 [numer konta, na które zostanie przetransferowana pozostała gotówka]
SWIFT/BIC: INGBPLPW [kod SWIFT/BIC naszego banku w moim przypadku jest to polski ING]
Yours faithfully
Customer signature: [własnoręczny podpis]
Date: [data wypełnienia tego wniosku]
Proszę o pomoc. Chcę zamknąć do konto raz na zawsze.
Pozdrawiam i liczę na pomoc z Waszej strony |
|