Roznica pomiedzy umowami |
Autor |
Wiadomość |
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Czw Lut 04, 2016 7:05 am Roznica pomiedzy umowami
|
|
|
Jak w temacie, detachering a uitzendovereenkomst, czy ktos wyjasni mi w skrocie roznice pomiedzy tymi dwoma umowami? Umowy sa w ramach tego samego posrednika.
Dzieki z gory za pomoc
ps. mam nadzieje, ze moj temat niezginie miedzy spamem.... |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2016 12:28 pm
|
|
|
agastepa13,
Roznice znalazlem tutaj:
http://www.mkbservicedesk...-detacheren.htm
Ogolnie chyba chodzi o to, ze detacheringovereenkomst to firma zatrudnia Ciebie na stale, i wysyla do innych firm, a w uitzendbureau masz tylko faze A i B. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2016 5:54 pm
|
|
|
Kilka dni temu dostalam wiecej info na temat i wpadla mi tez w lapki taka umowa, wiec sobie poczytalam co nieco.
Umowa,ktora czytalam byla rowniez w fazie A, ale konkretnie okreslona datami, jesli chodzi o zatrudnienie. Byl tez zapis, ze biuro nie moze wczesniej rozwiazac takiej umowy. Jednak bylo tez napisane, ze w przypadku braku pracy u danego klienta, biuro nie jest zobowiazane do wyplacania wynagrodzenia do końca trwania umowy. Co sie troche gryzie z zapisem ze strony, ktora mi podales. Na ten temat dopytalam sie u osoby, ktora ma czesto doczynienia z takimi umowami. Ta pani powiedziala mi, ze taki zapis jest jak najbardziej zgodny.
Znalazly sie takiej umowie rowniez inne zapisy dot. Zatrudnienia, bardziej szczegolowe.
Dzięki za odpowiedzGeraltRivia, |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
|
|