Przesunięty przez: Panicelinka Pią Sie 05, 2016 9:46 pm |
salaris |
Autor |
Wiadomość |
Karmadec
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2016 6:26 pm salaris
|
|
|
Witam
Z gory przepraszam za pisownie ale pozycam laptopa od kolegi z Rumuni
Pracuje w firmie JJM Schinijdel i pracujacy tu polacy mowia na nia JJM SZFINDEL
Przy podpisywaniu kontraktu na 7 osob tylko jednej udalo sie otrzymac kopie uwowy. Niestety nie jestem ta osoba. Przy probie domagania sie kopi otrzymalem informacje ze albo podpisze albo nie dostane przelewu za poprzedni tydzien. Ale z niewiadomego powodu jako jedyny otrzymale salaris.
Wiekszosc rozszyfrowalem sam ale w rubryce NETTO sa dwa wpisy ktorych nieogarne . Pierwszy wpis to oplata za ubez. zdrowotne ktorego chyba zabrania prawo holenderskie. A dwa nastepne to juz zupelnie nie wiem co to jest.
Netto
-19,95 1,00
Zorgverzekering Week: 201630
-42,68 1,00
Netto ET Week: 201630
-2,70
a 0,70 %
Inhouding WHK flex/vast Week: 201630
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2016 6:23 am
|
|
|
Karmadec napisał/a: | Wiekszosc rozszyfrowalem sam ale w rubryce NETTO sa dwa wpisy ktorych nieogarne . Pierwszy wpis to oplata za ubez. zdrowotne ktorego chyba zabrania prawo holenderskie. A dwa nastepne to juz zupelnie nie wiem co to jest. |
Skoro korzystasz z ubezpieczenia i firma Ci za nie placi to chyba normalne ze nie placa za to ze swojej kieszeni tylko odlicza od wyplaty ...
Karmadec napisał/a: | Netto ET Week: 201630
-2,70
a 0,70 % |
To jest tak zwane ET czyli koszty ekstraterytorialne. |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|