Przesunięty przez: Panicelinka Czw Sty 12, 2017 1:12 am |
Zablokowane przelewy konto ING.nl pomocy!!! |
Autor |
Wiadomość |
pegza91
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 11, 2017 10:23 am Zablokowane przelewy konto ING.nl pomocy!!!
|
|
|
Witam,
wróciłem z Holandii pół roku temu. wczoraj dostałem list że musze oddać trochę ponad 170 euro bo rzekomo wypłacili mi za dużo pieniędzy z ubezpieczenia zdrowotnego. chciałem to zrobić bo mam konto w Nl i pieniądze na nim. jednak gdy wchodzę w opcję Overschrijven czyli przelewy wyskakuje okienko Overschrijven geblokkeered. zrobiłem już wszystko o co mnie prosili czyli zmiana hasła loginu program antywirusowy zainstalowany i problem cały czas jest.
Teraz chciałbym zapłacić to co mi przysłali wybrać moje pieniądze i zamknąć te konto holenderskie. czy muszę jechać do holandii w tym celu czy jest możliwość w Polsce załatwić tą sprawę?
Prosze o pomoc. |
|
|
|
|
FijneBuurman
Gaduła
|
Wysłany: Śro Sty 11, 2017 2:08 pm
|
|
|
Przecież możesz zapłacić tą sumę z polskiego konta, korzystając z funkcji przelewu zagranicznego, myślę że kosztuje to maks. parę - paręnaście złotych.
Jeżeli masz polskie konto tylko w PLN to zapłacisz dodatkowo za przewalutowanie albo przeliczą wg kursu banku, który jest trochę mniej korzystny niż np. w kantorze. Ale kieszeni nie urwie.
Jak masz walutowe konto polskie w EUR to nic nie płacisz dodatkowo.
Ewent. są już tzw. kantory internetowe, wymienisz złotówki po korzystnym kursie.
Na wezwaniu które Ci przysłali znajdziesz zapewne wszystkie niezbędne dane do przelewu tzn. numer konta IBAN + kod banku SWIFT/BIC + jakiś numer identyfikacyjny sprawy.
Potem tylko zostaje sprawa tego zablokowanego konta w ING. Może się okazać że ciągle pobierali opłatę za prowadzenie konta przez cały czas i masz tam teraz debet minusowy, od którego się też nalicza odsetki. Warto się tym zainteresować i zamknąć ostatecznie to konto w NL jeśli Ci już nie potrzebne. Chyba w tym celu będziesz musiał pojechać do NL, ale mogę się mylić, może wystarczy jakiś formularz online wypełnić. Może po prostu tam najpierw zadzwoń albo napisz email do banku? |
Ostatnio zmieniony przez FijneBuurman Śro Sty 11, 2017 2:12 pm, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
|
seemija
Gaduła
|
Wysłany: Śro Sty 11, 2017 7:26 pm
|
|
|
FijneBuurman napisał/a: | Może się okazać że ciągle pobierali opłatę za prowadzenie konta przez cały czas i masz tam teraz debet minusowy |
przeciez pisze ze ma kase na koncie a problem pojawia sie tylko przy probie przelewu
jest debet inny niz minusowy <mysli>
@pegza91 mozesz zamknac przez internet musisz tylko wskazac numer konta na ktory odesla Ci pozostale pieniadze (pozostale po pokryciu dotychczasowych kosztow) |
|
|
|
|
|