Kosaaa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2017 5:17 pm Obowiązkowe wolne od agencji
|
|
|
Witam! Pracuję od 3 miesięcy w Holandii przez agencje Otto i mam pytanie. Najpierw zacznę od tego, że firma w której pracuje oferuje mi około i czasem max 37h pracy tygodniowo i uwaga NIE ZAWSZE! Zazwyczaj dostawaliśmy jeden dzień wolnego w tygodniu, czasem dwa. Jeden dzień byłem w stanie zrozumieć (mniej pracy) trzeba rozdzielić pomiędzy wszystkimi pracownikami. Teraz natomiast zaszła sytuacja, gdzie w poprzednim tygodniu zrobiłem 47h pracy bez dnia wolnego (uff szaleństwo, w końcu jakaś godna wypłata pomimo wysokiego podatku). Nowy tydzień, nowa nadzieja na te 40+ , wtorek dniem wolnym iiiiii piątek (tj. jutro) też. Na ten moment mam niewiarygodne 22h! Dzwonię do biura, pytam z jakiej okoliczności kolejny dzień wolny w tygodniu, otrzymuję odpowiedź, że nie mogę być planowany ze względu na okres ostatnich miesięcy ponieważ "dużo" pracowałem i mogą ponieść kare jeśli bym poszedł do pracy (coś mi tu nie pasuje). Dodam, że niektórzy nie mieli ani JEDNEGO dnia wolnego w tym tyg. Nie pracuję w Holandii pierwszy raz, zdarzało się sezonowo na okres 3 miesięcy gdzie standardem było 8h pon-pt oraz sobota 6h czasem nawet nadgodziny po 12h w pracy i nikt z agencji czy z firmy nie mówił o jakiś blokadach czy karach. ATV coś tak jakbym o tym usłyszał ale nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Jeśli ktoś coś wie na ten temat proszę o informacje bo niewiarygodne jest dla mnie to, że pracuję po 30 pare godzin i babeczka mi wyskakuje z jakąś blokadą... |
Ostatnio zmieniony przez Kosaaa Czw Sty 26, 2017 5:24 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|