rezygnacja z ubezpieczenia samochodu |
Autor |
Wiadomość |
x92ania92x
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 25, 2017 9:00 pm rezygnacja z ubezpieczenia samochodu
|
|
|
Witam
Obecnie samochód mam w ubezpieczalni voogd&voogd. Przeprowadziłam się do innej miejscowości i wzrosło mi ubezpieczenia o ponad 30e. Ubezpieczalnia stwierdziła, że mieszkam w niebezpiecznej dzielnicy i dlatego wzrósł koszt. Znalazłam inną ubezpieczalnie onna onna, gdzie bym płacił miesięcznie niecałe 35e.
Czy zmieniając ubezpieczenie na inne dana ubezpieczalnia poinformuje "starą", że chciałabym zrezygnować i przejść na inne? Czy jest w ogóle taka możliwość?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
Pomógł: 5 razy Wiek: 52 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 360 Skąd: Venlo-Nijmegen
|
Wysłany: Sob Lut 25, 2017 11:09 pm
|
|
|
zawierajac ubezbieczenie zazwyczaj jest to okres 12 miesiecy, po tym okresie jest wypowiedzenie miesieczne.
Jesli masz juz te ubezpieczenie wiecej niz 12 miesiecy to jak byc chcial w ona ona( czy jak to sie tam zwie) zawrzec to zazwyczaj jes opcja zeby oni zalatwili wszytskie formalnosi z wypowiedzeniem starego ubezpieczenie.
Ale jesli twoje stare ubezpieczenie jest krocej niz 12 miesiecy to niestety, nie ma mozliwosci wczesniejszego wypowiedzenia, chyba ze sprzedaz auto |
_________________ www.stalgorzow.pl |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2017 11:41 am
|
|
|
x92ania92x napisał/a: | Przeprowadziłam się do innej miejscowości i wzrosło mi ubezpieczenia o ponad 30e. |
Zerknij w swoja polise , lub regul. ubezpieczalni , sprawdz, czy widnieje tam taki /lub podobny zapis
ze ...'' po zmianie adresu na dzielnice niebezpieczna ...'' jak to ujelas - wzrasta oplata za ubezpieczenie auta
Rownie dobrze ,mogli ci podniesc oplate od o jakies 50 euro ...co za polityka , zdzierstwo !
Pewnie jest to praktykowane w niektorych ubezpieczalniach , ja sie pierwszy raz z tym spotykam .
Dodam ze w Holandii sa ubezpieczalne z ktorych mozna zrezygnowac , oczywiscie po uprzednim powiadomieniu ich w ciagu 24 - 48 godzin . |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Nie Lut 26, 2017 12:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|