Wysłany: Nie Lut 18, 2018 3:53 pm Niewymeldowanie się z gminy
Zwracam się z prośbą o pomoc w sprawie wymeldowania się z holandii.
Po krótce przedstawię swoją sytuacje. W roku 2015 przyjechałem do holandii do pracy gdzie zameldowano mnie na stałe w gminie . Po tygodniu pracy zostałem zwolniony ze stanowiska i nie wymeldowalem pobytu. Prawdę mówiąc nie zdawałem sobie sprawy ze swojego meldunku. Obecnie ponownie przyjechałem do holandii. W zolle gdzie chciałem wyrobić duplikat numeru sofi okazało się że jestem dalej zameldowany w Laiderdorp i żeby uzyskać kopię muszę się wymeldowac. Wiem jak się wymeldowac natomiast nie wiem gdzie mogę sprawdzić czy mam jakieś zaległe opłaty lub jakie są konsekwencje niewymeldowania sie się z holandii.
Jakie kroki powinienem podjąć żeby jak najlepiej poradzić sobie z tym problemem?
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
Wysłany: Nie Lut 18, 2018 5:04 pm
deskov,
Czy to znaczy ze ktos cie zameldowal - bez twojej wiedzy, przeciez to nie jest takie proste.. jak mu sie to udalo ?
deskov napisał/a:
Wiem jak się wymeldowac natomiast nie wiem gdzie mogę sprawdzić czy mam jakieś zaległe opłaty lub jakie są konsekwencje niewymeldowania sie się z holandii.
Sprawdz przez digid jesli go podsiadasz, lub osobiscie w miejscu poprzedniego zameldowania.
Jest to prawdopodobnie pobyt tymczasowy czyli 4 miesiące. Nie dostałem żadnych upomnien no do Polski więc prawdopodobnie niepotrzebnie się martwię. W sofi jest napisanie niet-inhezetene.