Zakup pojazdu na Holenderskich tablicach w Polsce. |
Autor |
Wiadomość |
Wujek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 26, 2017 7:57 am Zakup pojazdu na Holenderskich tablicach w Polsce.
|
|
|
Panowie i Panie , mam zagwozdkę , jak to jest z samochodem kupionym w Polsce na Holenderskich tablicach zarejestrowanym na Polaka ?
Czy samochód musi być wyrejestrowany ? Pan mi mówi, że wystarczy umowa kupna i sprzedaży z jego ID , a ja mu muszę później dosłać skan dowodu, żeby mógł go zdjąć z siebie.
Kto płaci akcyzę jak on jest polakiem ?
Proszę o pilną odpowiedz !! Dziś mam kupić, a on dziś wylatuje. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Mar 26, 2017 9:36 am
|
|
|
Wujek, jak ja oddalam chrzesniakowi auto to zrobilisimy akt kupna /sprzedazy , auto zostawilam w PL . Moj chrzesniak poszedl z papierami do u. komunikacji i tam zalatwil wszystko . Puzniej PL urzad komunikacyjny wyslal tablice i papiery auta do RDW NL ( to taki u.komunikacyjny ) a mlody dostal PL tablice i papiery . Jedynym minusem ze zeby zatrzymac ubezpieczenie auto bedzie musialao widniec w RDW jako exportowane , do tego czasu bedzie ubezpieczenie aktywne , ale to juz nie twoj problem a poprzedniego wlasciciela .
Co do akcyzy to wszystkie oplaty zwiazane z kupnem auta tak wiec i akcyza sa dla ciebie . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Wujek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 01, 2017 8:26 pm
|
|
|
U nas się upierają , że się nie da i musi być DEEL II inaczej nie zarejestrują. I jak do ściany, nie bo nie ma... A podobno być nie musi... nawet wg. strony RDW jest tak napisane. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Kwi 02, 2017 10:00 am
|
|
|
Wujek, ale teraz juz nie ma deel II , no chyba ze ktos ma to auto juz bardzo bardzo dlugo na siebie . Teraz jest taki zielony dowod ( plastikowa karta ) i do tego oddzielan kartka z nummerem do przerejestrowania . Jak masz ten ziolony dowod to pani moze sobie na glowie stanac . Ale jak masz takie papiery jak w linku to pani ma racje .
http://www.koopnumijnauto...bij-de-verkoop/ |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|