Przesunięty przez: Panicelinka Nie Kwi 09, 2017 2:50 pm |
Toeslagen |
Autor |
Wiadomość |
pseudovirus
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 06, 2017 12:42 pm Toeslagen
|
|
|
Witam, dwa miesiące temu starałam się o przyznanie dodatku do ubezpieczenia toeslagen. Niedawno otrzymałam wiadomość, że dodatek został mi przyznany. Na stronce, na którą miałam się zalogować widnieje data wypłacenia pieniędzy na 20 kwietnia. Obejmuje okres 3 miesięcy, od stycznia do marca.
Moje pytanie brzmi - jeżeli zastopuje toeslagen, to te pieniądze zostaną mi normalnie wypłacone w dniu 20 kwietnia? Niestety muszę wrócić do Polski i nie mogę czekać na tę datę.
Oraz jeżeli ktoś się orientuje, czy będę musiała zapłacić ubezpieczycielowi za cały kwiecień jeżeli zrezygnuje teraz? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Kwi 06, 2017 1:32 pm
|
|
|
pseudovirus napisał/a: | czy będę musiała zapłacić ubezpieczycielowi za cały kwiecień jeżeli zrezygnuje teraz? | nie zostanie ci naliczone proporcjonalnie .
pseudovirus napisał/a: | jeżeli zastopuje toeslagen, to te pieniądze zostaną mi normalnie wypłacone w dniu 20 kwietnia? | jezeli jz ci je tak wyplacano to tak . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
pseudovirus
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 06, 2017 5:15 pm
|
|
|
Nie wypłacono mi ich, mają zostać wypłacone 20 kwietnia, czyli za około 2 tygodnie. A chcę zrezygnować w tym tygodniu. Czy wtedy te przyznane zostaną wypłacone? |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Czw Kwi 06, 2017 7:54 pm
|
|
|
Zanim urzad skarbowy przetworzy Twoje dane, czyli przetworzy wniosek o zastopowanie dodatku, to napewno minie data 20-04. US niezalarwia tego typu spraw zbyt szybko. Ma na to czas do 6-ciu tyg.
Mala sugestia-bo zapewne wyplaca Ci nie tylko za stycz.-marzec, ale tez za kwiecien I maj (dodatki sa wyplacane zaliczkowo do przodu). Za kwie. I maj bedziesz musiala zwrocic. Wiec najlepiej niewyda a j tych pieniedzy. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Czw Kwi 06, 2017 7:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pseudovirus
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 06, 2017 10:10 pm
|
|
|
W jaki sposób zwracam wtedy pieniądze do belastingu? |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Czw Kwi 06, 2017 10:19 pm
|
|
|
US sam się o nie upomni i wysle Ci pismo w tej sprawie. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
|