Skan dowodu rejestracjyjnego |
Autor |
Wiadomość |
jalo666
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 21, 2017 10:38 am Skan dowodu rejestracjyjnego
|
|
|
Witam.
Mam auto na polskich blachach zarejestrowane na dziadka. Wyslalem do polski dowód tymczasowy żeby odebrał juz ten główny . Pytanie czy mogę jeździć ze skanem dowodu rejestracyjnego czy niestety muszę czekać? |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Pią Kwi 21, 2017 10:44 am
|
|
|
Jak wytłumaczysz policji, że masz zeskanowany dowód tymczasowy nie swojego samochodu? |
|
|
|
|
jalo666
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 21, 2017 12:31 pm
|
|
|
Nie tymczasowy tylko juz ten odebrany z wydziału komunikacji. A dowód idzie pocztą i będzie dopiero gdzieś w środę. Mogę im ew potem okazać na komendzie dowód i upoważnienie. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pią Kwi 21, 2017 1:02 pm
|
|
|
jalo666,
Jesli oficjalnie chcesz sie poruszac po holenderskich drogach, to lepiej by, to polskie auto, bylo zarejestrowane na ciebie, a nie na dziadka .
Jeszcze cos .Jesli pozostajesz na dluzej w Holandii ,to masz okreslony( przepisami )czas na to by zaczac tu oplacac podatek za polskie auto.
ps.
Cytat: |
dowód idzie pocztą i będzie dopiero gdzieś w środę. Mogę im ew potem okazać na komendzie dowód i upoważnienie. |
myslisz, ze policje to obchodzi ...''ewentualnie'' - to moze takie cos tylko z polska policja
tu sie legitymujesz , nie zadna kopia tylko orginalem ,albo placisz kare i to od reki
Jak nie bedziesz mial przy sobie tyle gotowki .To policja podwiezie cie do najblizszego automatu zebys, kase wypinowal. |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pią Kwi 21, 2017 4:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|