NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Panicelinka
Czw Sie 31, 2017 4:39 pm
Rozliczenie w roku 2013 - za wysokie zwroty z podatku.
Autor Wiadomość
morajek
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 09, 2017 11:21 am   Rozliczenie w roku 2013 - za wysokie zwroty z podatku.

Szanowni forumowicze,

Mam pewien problem, pozwólcie, że go przedstawię:
1. W 2013r. pracowałem w Holandii i tam rozliczałem podatek holenderski później przez polskie biuro [nieistotne jakie].
2. W 2016 bodajże roku zaczynają przychodzić pisma z belastingu, że muszę zwrócić jakieś 600euro, napisałem na tym forum o tym, kazano mi się zgłosić do tego PL biura.
3. Zgłosiłem się: biuro pomogło mi przetłumaczyć wszystko i pomogli mi złożyć skragę do belastingu. Belasting rozpatrzył sprawę i zmniejszył mi ilość kasy którą muszę oddać do 400 euro.
Jednakże, nie umorzyli sprawy.
4. Pani z biura powiedziała mi, że toczy się pewna sprawa z Belastingiem vs. Trybunał Europejski jednak to w mojej sprawie nic nie zmienia bo od maja tego roku ma minąć 15 miesięcy i moja sprawa się przedawni tj. [tak mi wytłumaczyli], że i tak wezmą mi to z pensji lub windykacja.
Tutaj link do tej sprawy: https://www.rechtspraak.n...ngskorting.aspx

Podobno 3 razy juz przesuwali wyrok itp. i dotyczy to obcokrajowców.
"Zmiany zostaly wprowadzone w grudniu 2012 roku, mialy na celu wyeliminowanie tzw. Extra Zwrotow za kolejne lata 2013 i dalej. Zmienila sie ustawa u ubezpieczeniach spolecznych a nie podatku dochodowym od osob fizycznych."

Moje pytania to:
1. Czy ktoś miał podobną sprawę i rozwiązał ją w inny sposób niż płacenie.
2. W jaki sposób można sprawdzić czy to nie fałszerstwo lub oszustwo.? [sprawdzałem acceptigro i zgadzały się nr kont Belastingu z tym które np. podwaliście na forum]
3. Chcę być po prostu pewny, że nie wysyłam pieniędzy bez potrzeby.

Za wszystkie wskazówki i rady będę wdzięczny. :039:

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu