Przesunięty przez: Panicelinka Nie Paź 29, 2017 3:24 pm |
Wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony |
Autor |
Wiadomość |
Vickyyy1986
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Paź 29, 2017 11:19 am Wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony
|
|
|
Witam, na pewno temat juz kiedys był ale ja nie mogę odszukac. Jestem zatrudniona w nl przez firmę w której pracuje na czas nieokreślony. Chciałaby zrezygnować z pracy, ale w taki sposób żeby otrzymać zasiłek. Jak to najlepiej zrobic? Jeżeli sama sie zwolnie to z zasiłku nici. A jak to wygląda ze zwolnieniem za porozumieniem stron? A i jeszcze jedno pytanie czy jeżeli się już zwolnie z tej firmy to jest możliwość (oczywiście jeżeli sie dogadam z pracodawcą) żeby za jakiś czas zatrudnili mnie ponownie. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Paź 29, 2017 1:44 pm
|
|
|
Vickyyy1986 napisał/a: | czy jeżeli się już zwolnie z tej firmy to jest możliwość (oczywiście jeżeli sie dogadam z pracodawcą) żeby za jakiś czas zatrudnili mnie ponownie. | to zalezy tylko i wylacznie od twojego pracodawcy i nikt ci inny na to pytanie nie da odpowiedzi .
Vickyyy1986 napisał/a: | Jeżeli sama sie zwolnie to z zasiłku nici. A jak to wygląda ze zwolnieniem za porozumieniem stron? | zalezy z jakiego powodu bedzie zwolnienie za porozumieniem stron i zalezy czy pracodawca bedzie ten chcial ci dac . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Nie Paź 29, 2017 7:00 pm
|
|
|
Musi być w vaststellingoverenkomst że to pracodawca wyszedł z tą propozycją, nie ty. Inaczej możesz zapomnieć o zasiłku. Więc tutaj kwestia czy pracodawca chce iść na taką opcję czy nie. Jeśli w piśmie będzie że to była twoja inicjatywa to klops. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
Ostatnio zmieniony przez LeGolasik Nie Paź 29, 2017 7:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|