Problem z ING i pincode |
Autor |
Wiadomość |
Ryakuji
Poczatkujacy Hehehe
|
Wysłany: Wto Sie 15, 2017 2:58 am Problem z ING i pincode
|
|
|
Witam, piszę ponieważ jestem w fatalnej sytuacji.
Zgubiłem ostatnio swój dowód tożsamości, sprawę zgłosiłem na Policję oraz upewniłem się iż dowodu nie ma w dziale ,,rzeczy znalezione" w ratuszu mojego miasta.
Do ambasady również jestem umówiony, ale spotkanie wypada mi dopiero w przyszłym miesiącu.
Więc, wracając do problemu - Będąc na bungalach w pewnej firmie (nie powiem w jakiej bo to akurat znaczenia nie ma) mieszkałem z pewnymi ludźmi którzy stwierdzili że wyrzucenie mojej karty telefonicznej będzie śmieszne.
Więc... przelewów już nie mogę robić, a jako że nie mam dalej swojego dowodu osobistego to nie mogę tego zmienić.
Nie byłoby tak źle gdyby nie to że dawno nie wyciągałem pieniędzy z bankomatu i zawsze płaciłem zbliżeniowo dlatego w jakiś sposób wyleciało mi kompletnie z głowy jaki mam pincode do karty..... Więc.. obecnie jestem w kompletnej kropce ponieważ w banku nie mogę zmienić niczego bez fizycznego dowodu (zdjecia dowodu nie pomoga, to samo wszystkie dokumenty z polski, nawet takie jak moje świadectwa kwalifikacyjne) nigdy nie miałem paszportu więc jest jeszcze gorzej... 5 września mam wizyte w Hadze, a nie mam nawet za co jeść przez brak mojego pinu, a przy kontakcie ing online babka zablokowala mi platnosc zblizeniowa zamiast pomoc jakos ten problem rozwiazac.. bo jakoby to bylo ,,To w celu bezpieczenstwa".
Ktos wie czy jest na to jakas rada?
Dzieki wielkie z gory za jakakolwiek pomoc. |
_________________ Cokolwiek? :v |
Ostatnio zmieniony przez Ryakuji Wto Sie 15, 2017 3:01 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Wto Sie 15, 2017 9:31 am
|
|
|
Ryakuji napisał/a: | Do ambasady również jestem umówiony, ale spotkanie wypada mi dopiero w przyszłym miesiącu. |
W ambasadzie nie wyrobisz nowego dowodu osobistego , tylko w Polsce .
Za paszport musisz zaplacic przy skladaniu wniosku .
Nawet jak wysle ci na konto ...pieniadze , to ich nie wypinujesz ....i kolo sie zamyka , jakiej pomocy oczekujesz ? |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Wto Sie 15, 2017 9:38 pm
|
|
|
Nie wiem jak umawiałeś się w ambasadzie ale na stronie pisze tak:
Cytat: | Utrata polskiego dowodu osobistego
W przypadku utraty dowodu osobistego na terytorium Królestwa Niderlandów należy zgłosić ten fakt w urzędzie konsularnym w Hadze. Zgłoszenia utraty dowodu osobistego można dokonać osobiście lub w formie pisemnej za pomocą poczty lub faksu. Nie ma mozliwości przesłanie zgłoszenia e-mailem. POBIERZ formularz zgłoszenia.
UWAGA:
W punkcie „Wniosek o wydanie zaświadczenia o zgłoszeniu utraty lub uszkodzenia dowodu” należy podać HOLENDERSKI adres do korespondencji. Zaświadczenia nie są wysyłane na adresy w Polsce.
Konsul nie wydaje dowodów osobistych. Wniosek o dowód osobisty można złożyć tylko w Polsce, w dowolnym urzędzie gminy. |
Moge się mylić, ale skoro zgubiłeś dowód i zgłosiłeś to na policji to w ambasadzie powinni ci na miejscu wyrobić tymczasowy paszport którym możesz sie legitymować na terenie Holandii. Może pojedz/zadzwoń do nich i wyjaśnij sprawę, Szczególnie tę z kontem bankowym... Zawsze możesz spróbować napisać prośbę o wydanie dokumentu w trybie pilnym |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
Ryakuji
Poczatkujacy Hehehe
|
Wysłany: Śro Sie 16, 2017 1:02 am
|
|
|
Panicelinko, ale moja sygnaturka nie ma w ogole nic wspolnego z tematem.
Nie chcę od nikogo pieniędzy bo po prostu je posiadam.
Problem w tym że nie mam jak się do nich dostać
Hera, ale czy z takim paszportem mogę iść do banku i załatwić te sprawy?
Dzięki tak w ogóle Panie za odpowiedzi bo naprawdę włosy sobie wyrywam w tak młodym wieku i to z własnego niedopatrzenia i własnej głupoty.
Mało tego, każdy mi gada, jakoby jego kolega/kolezanka wyrabial dowod bezposrednio w Hadze wiec nie wiem kto im te bujdy opowiadal.. |
Ostatnio zmieniony przez Ryakuji Śro Sie 16, 2017 1:03 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
|
|
|
|
Ryakuji
Poczatkujacy Hehehe
|
Wysłany: Śro Sie 16, 2017 1:59 pm
|
|
|
Ależ nie ma za co przepraszać Pani Celinko
Miło mi w takim razie bo rodzinki już nie mam
Do linków zaglądnę i mam nadzieje że jakoś się to uda ogarnąć.
Napisze jeszcze w tym poście co i jak wyszło, może komuś to pomoże. |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Śro Sie 16, 2017 10:34 pm
|
|
|
Ryakuji napisał/a: |
Hera, ale czy z takim paszportem mogę iść do banku i załatwić te sprawy? |
Oczywiście. Paszport tymczasowy jest tak samo twoim dokumentem jak dowód osobisty czy normalny paszport.
Ryakuji napisał/a: | Dzięki tak w ogóle Panie za odpowiedzi bo naprawdę włosy sobie wyrywam w tak młodym wieku i to z własnego niedopatrzenia i własnej głupoty.
Mało tego, każdy mi gada, jakoby jego kolega/kolezanka wyrabial dowod bezposrednio w Hadze wiec nie wiem kto im te bujdy opowiadal.. |
Nie ma sprawy, po to tu jesteśmy.
Dowodu nie wyrobisz poza granicami Polski. Tak dobrze jeszcze nie ma.
Co do "własnej głupoty" - no niestety człowiek uczy się na błędach....
Powodzenia |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
Polonista1920
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 10, 2018 1:04 pm
|
|
|
edytowane ,taki post umiesciles juz na forum |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Śro Sty 10, 2018 8:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|