zwrot za dojazdy do pracy |
Autor |
Wiadomość |
webogladacz
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lut 12, 2018 8:27 pm zwrot za dojazdy do pracy
|
|
|
Witam
Moze ktos mi wytlumaczyc jak to jest ze zwrotem za dojazd do pracy. Pracuje bezpsrednio w firmie. Czesc osob dostaje zwrot za dojazd do pracy a czesc nie. Jest to jakis "kaprys" menadzera. Jak to wreszcie z tym jest ? To jest obowiazek czy wola pracodawcy? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Lut 12, 2018 8:36 pm
|
|
|
webogladacz napisał/a: | Jest to jakis "kaprys" menadzera. Jak to wreszcie z tym jest ? To jest obowiazek czy wola pracodawcy? | Czesto jest zalezne od twojego kontraktu o prace , jednak jak placa innym to i powinni wszystkoch rowno traktowac i wszystkim placic za dojazdy . Pamietaj ze jest to w duzej mieze tez od odleglosci jaka musisz pokonac do pracy . Ponizej 10 km w jedna strone nic nie jest wyplacane a ile i czywyplacaja powyzej 10 km to juz doczytaj w twoim kontrakcie i CAO . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Lut 13, 2018 8:50 am
|
|
|
webogladacz napisał/a: | To jest obowiazek czy wola pracodawcy? |
Wola pracodawcy jednak powinni traktowac wszystkich tak samo . |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
nielubiebigosu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lut 16, 2018 4:03 pm
|
|
|
edytowane, przestan spamowac tematy ! |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pią Lut 16, 2018 7:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zielaczysko
Gaduła Zielaczysko
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 108 Skąd: Łódz-Den Haag;)
|
Wysłany: Pią Lut 16, 2018 6:35 pm
|
|
|
Bycie "Polakiem" nic tu niema do rzeczy....
Tak stanowi prawo i tyle.
Pamietajcie o tym ze istotne jest to , gdzie mieszkaliscie podczas podpisania umowy.
Ja mieszkalem bardzo blisko (ponizej 10km),teraz mieszkam ponad 15km. od miejsca pracy i mimo to nie naleza mi sie w/w pieniazki.Poniewaz przeprowadzilem sie na wlasne zyczenie.
To tak z wlasnego doswiadczenia;). |
_________________ Zło zawsze powraca......................... |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Lut 17, 2018 8:26 pm
|
|
|
zielaczysko napisał/a: | Bycie "Polakiem" nic tu niema do rzeczy....
Tak stanowi prawo i tyle.
Pamietajcie o tym ze istotne jest to , gdzie mieszkaliscie podczas podpisania umowy.
Ja mieszkalem bardzo blisko (ponizej 10km),teraz mieszkam ponad 15km. od miejsca pracy i mimo to nie naleza mi sie w/w pieniazki.Poniewaz przeprowadzilem sie na wlasne zyczenie.
To tak z wlasnego doswiadczenia;). |
Miałam identyczna sytuację. Po przeprowadzce dalej, zwrot za koszty dojazdu niezmieniony się. Dopiero jak firma przeniosła mnie do innego oddziału to wypłacali więcej. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
|