NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy Polska jest krajem rasistow...???
Autor Wiadomość
adr1984 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 3:51 am   Czy Polska jest krajem rasistow...???

Witam wszystkich jakis czas temu ukazal sie film na stacji BBC ukazujacy Polakow jako rasistow.... tu jest liniacz http://www.dailymotion.co...otball-ra_sport

zachecam do zobaczenia

poZdrawiam

edunia 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 7:59 am   

Wszystko w tym filmie jest ustawione,chłopaki mieli zapłacone za to jak sie ubrali,co mówili itp.Jeden z nich siedzi .W chyba Polsacie był reportaz na ten temat,chłopaki zalili sie ze owszem telewizja im zapłaciła ,ale obiecali ze nie będa mieli problemów a teraz całkiem sie od nich odwrócili itp.Tak czy siak nic w tym filmie nie ma prawdy...

Alutka 
Super gaduła

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 12:11 pm   

Biedny Polak po szkodzie...mądry po szkodzie? chcieli być znani -są,chcieli zarobić - zarobili ryzyko mogli przewidzieć.

lumukanda 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 1:53 pm   

Widac jak telewizja moze sprzedac swiatu co tylko zechce, przykre :011:

aga910 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 2:02 pm   

Oczywiscie ze Polska to kraj rasistow podam przyklad z miasta Bialystok mamy tam druzyne Jagiellonia Bialystok (kiedys przez chwile nawet w pierwszej lidze). Pojawil sie w jej skladzie w pewnym momencie czarnoskory zawodnik i co sie dzialo na KAZDYM meczu? Jak tylko wykonywal rzut rozny i to niezaleznie z ktorego naroznika boiska lecialy w jego kierunku skorki od bananow a kibice swietnie sie bawili. Byla to zawsze jedyna rzecz laczaca nawet bardzo wrogie sobie grupy kibicow. Chlopak dlugo nie wytrzymal i zrezygnowal podobnie jak czarnoskory koszykarz z AZSu Bialystok. Moze w Warszawie czy Krakowie widok cudzoziemcow innych ras juz nie dziwi ale w mniejszych miastach to ciagle szokuje. Kolejna sprawa moze pamietacie pare miesiecy temu na portalu o2 pojawila sie zapowiedz newsa tak brzmiaca: Czarnoskory Holender zaatakowal nozem 2 Polakow. Po przeczytaniu calosci okazalo sie ze atakujacym byl holenderski Dj grajacy we Wroclawiu ktory po wystepie wraz z kolega probowal dotrzec do hotelu a po drodze zostali oni zaczepieni przez grupe pijanych Polakow. Moge sobie tylko wyobrazic jaka tam byla awantura zanim to sie tak skonczylo. Oczywiscie potepiam uzywanie wszelkiej broni niezaleznie od okolicznosci ale chce zwrocic uwage na tytul tej wiadomosci. Nie dosc ze to Holender atakowal to jeszcze CZARNY jak to by cos zmienialo w fakcie samego ataku!!!. Kolejny news tego typu wpadl mi w oko wczoraj na stronie gazety Po Polsku. Wstep brzmial nastepujaco : Holender opluwal i ponizal polskich pracownikow a w srodku wyjasnienie ze byl to Holender marokanskiego pochodzenia ... tzn ze to wyjasnia wszytsko??? Ze jak to marokanczyk to wiadomo bo przeciez rodowity Holender by tak nie postapil. Mysle ze takie przekazywanie informacji swiadczy o rasizmie podkreslajac ze ludzie sa "inni". Np w prasie brytyjskiej (mieszkalam tam prawie 3 lata) tego typu informacje pojawialy sie tylko w sytuacjach gdy pochodzenia mialo znaczacy wplyw na rozwoj wypadkow. I jak ja mam wziac do Polski mojego przyszlego meza skoro moge reczyc glowa tylko za zachowanie mojej rodziny i znajomych bo na wyjscie np do klubu w Bialymstoku nie ma szans. Nawet jak sie znajdzie jeden idiota ktoremu sie cos nie podoba to dla mnie i tak o jednego za duzo :(

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 4:25 pm   

zgadzam sie calkowicie z Aga- wedlug mnie Polska to nie tylko kraj rasizmu ale i braku tolerancji dla wszystkiego co jest inne - co wystaje ponad jakies tam blizej nieokreslone normy- - jesli chodzi o rasizm to mozna mnozyc przyklady kiedy to obcokrajowcy byli obrzucani wyzwiskami a nawet dochodzilo do bojek- - mnie osobiscie nie przeszkadza jaki kto ma kolor skory- wazne jakim jest czlowiekiem ale niestety nie wszyscy maja takie zdanie. Na ten temat moznaby sie naprawde mocno rozpisywac ale cy to cos zmieni?

Kuba 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 7:12 pm   

Ten reportaz to wielka sciema.
A tak pol zartem to chyba bylo widac ze rasistami sa kibice L ;)

linkus 
Poczatkujacy
linkus

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 8:17 pm   

Tak !
Polska jest bardzo nietolerancyjna !!!!
99,9 % to katolicy , wszyscy sa biali i wszyscy Polacy.
Jesli ktos pojawi sie w Polsce inny to ma przechlapane.

Jeden z bardziej zacofanych krajow w Europie pod wzgledem tolerancji.

ohmin 
Gaduła

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 9:40 pm   

W dużych miastach jest ok, ludzie są tolerancyjni, czego nie można powiedzieć o małych miasteczkach, wyobraźcie sobie czarnoskórego człowieczka w mieście w którym mieszka 10 000 mieszkańców o godzinie 22.00, w okolicy jakiegoś pubu. Masakra

baba jaga 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 11:03 pm   Re: Czy Polska jest krajem rasistow...???

adr1984 napisał/a:
http://www.dailymotion.co...otball-ra_sport

zachecam do zobaczenia

Nie musisz szukac odpowiedzi na www ....wystarczy od czasu do czasu poczytac miedzy innymi to forum. Dowiesz sie wystarczajaco duzo i mysle ze znajdziesz odpowiedz na swoje "bardzo oryginalne pytanie".

PZDR

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 12:24 am   

baba jaga,
Cytat:
wystarczy od czasu do czasu poczytac miedzy innymi to forum
czyzby.... jakies zarzuty wobec tego forum??

( ͡° ͜ʖ ͡°).

elzunia
Gaduła

Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 7:25 am   

ohmin napisał/a:
W dużych miastach jest ok, ludzie są tolerancyjni, czego nie można powiedzieć o małych miasteczkach, wyobraźcie sobie czarnoskórego człowieczka w mieście w którym mieszka 10 000 mieszkańców o godzinie 22.00, w okolicy jakiegoś pubu. Masakra

Ohimin nie tylko problemy maja czarnoskorzy w Polsce. Nietolerancja jest na kazdym kroku niezaleznie od koloru skory. Potrafia czlowieka zaszczuc nawet gdy jest "bialy"ale za to ma inne obywatelstwo. Np. jak traktuja Ukraincow? Przeciez Ci ludzie tak samo jak My w Holandii szukamy lepszego zycia.
Potrafia zniszczyc samotnie wychowujaca matke, potrafia zatruc zycie inwalidzie,wymieniac mozna i mozna w nieskonczonosc. Zreszta po co daleko- nie trzeba szukac wrogo nastawionych wsrod obcych- wystarczy rodzina- ta ostatnia potrafi tak dopiec ,ze powiedzenie iz w pietach zastyglo nie oddaje rzeczywistosci.
Ostatnio zmieniony przez elzunia Pią Kwi 25, 2008 7:25 am, w całości zmieniany 1 raz  

baba jaga 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 10:24 am   

Gochna H napisał/a:
baba jaga,
Cytat:
wystarczy od czasu do czasu poczytac miedzy innymi to forum
czyzby.... jakies zarzuty wobec tego forum??

Juz odrazu zarzuty,dobrze wiesz o co mi chodzi,tematy,watki o poziomie rasistowskim....zanim jeszcze zostalas moderatorem sama bralas udzial w takich dyskusjach az walilas glowka w swoj komputerek(twoj stary awatarek).

Pare dni temu wypowiedzialam sie na temat jednego moderatora...znaczy ze zawsze bede miala cienia ktory bedzie uwazal ze wiecznie mam zarzuty do tego forum?Moze ze zbyt grubo to okreslilas "zarzuty do tego forum"...lepiej brzmi zarzuty do pewnych osob(forumowiczow) z rasistowskimi pogladami...

PEACE :039:

PZDR i nie nerwujsia Kazmirz.
Ostatnio zmieniony przez baba jaga Pią Kwi 25, 2008 10:25 am, w całości zmieniany 1 raz  

silaczka 
Gaduła

Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 1:12 pm   

Tak

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 2:10 pm   

baba jaga,
Cytat:
az walilas glowka w swoj komputerek(twoj stary awatarek).
a co ma moj dawny avatar wspolnego z dzisiejszym tematem i tym ze mi go przypominasz, bo nie bardzo rozumiem...zanim ''zostalas'' Baba Jaga... tez bylas zdaje sie kims innym?
Cytat:
Pare dni temu wypowiedzialam sie na temat jednego moderatora
no wlasnie przypominam o regulaminie forum....

Odpowiedz do tematu