Powrót do szkoły NCOI MBO |
Autor |
Wiadomość |
loyal
Poczatkujacy Loyal
|
Wysłany: Śro Gru 12, 2018 1:55 pm Powrót do szkoły NCOI MBO
|
|
|
Witam
Wiadomo jak to z czasem, albo się wyciąga wnioski i zaczyna coś zmieniać albo dalej się wszystko przekłada i spoczywa na laurach..
Sytuacja wygląda tak, że postanowiłem wrócić do szkoły , holenderski znam w stopniu wyżej niż średnim, chociaż gramatyka już dużo mniej.. Skończyłem tutaj Niveau 1 MBO po czym poszedłem do pracy i tak minęło kilka lat.. aż w końcu.. No właśnie.. chciałbym wrócić do szkoły, niestety wiem , ze moge zacząc dopiero od Niveau 2.. wiem, że są tzw toelatingtoets ale jednak po tylu latach nie chce się wypuszczać na głęboką wodę i wolę zacząć od podstaw, zależy mi na szkole w weekendy , czy są tu osoby które mają jakieś doświadczenie i mogą polecić najlepszą opcję / szkołę do podjęcia się? Znalazłem ofertę szkoły NCOI lekcje są co 2 tygodnie w soboty około 6 godzin, reszte szkolenia w domu , niveau 2 trwa rok i kosztuje około 5 tyś euro , nic innego bardziej sensownego nie mogę znaleźć, tylko obawiam się że taka 1 lekcja raz na 2 tyg to bardzo mało, szkoła ta z góry mówi o tym , że większość czasu na naukę trzeba poświęcać w domu... mógłby ktoś coś doradzić? Dodać jeszcze , że chce iść w kierunku logistiek medewerker a później teamleider no i wiadomo wspinać się coraz wyżej.. |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Śro Gru 12, 2018 6:53 pm
|
|
|
MBO w systemie BBL ? |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
loyal
Poczatkujacy Loyal
|
Wysłany: Śro Gru 12, 2018 10:05 pm
|
|
|
Byłoby chyba mi zbyt ciężko pod względem zarobków, nie mieszkam u rodziców tylko posiadam swoje mieszkanie i dlatego ten system odpada |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2018 7:02 pm
|
|
|
BBL to normalna praca + raz w tygodniu do szkoły. Lesgeld to rocznie 1155 €. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
|