Przesunięty przez: Panicelinka Pią Lut 08, 2019 12:54 pm |
KARA ZA BRAK ROZLICZENIA W TERMINIE |
Autor |
Wiadomość |
Alexis3991
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2019 9:14 pm KARA ZA BRAK ROZLICZENIA W TERMINIE
|
|
|
W latach 2014-2016 pracowałam sezonowo w Holandii. Oczywiście rozliczyłam się zarówno z PL jak i NL fiskusem. W tamtym roku otrzymałam dwa wezwania do rozliczenia się za rok 2017, w którym w Holandii już nie pracowłam. Wezwania przyszły na dawny adres zamieszkania i otrzymałam je w dość późnym terminie. Udałam się do biura na początku listopada, aby mnie rozliczyło. Zgodnie z wezwaniem czas był do końca listopada. Myślałam, ze to załatwiona sprawa, lecz kilka dni temu otzymałam wezwanie do zapłaty 369euro za nierozliczenie w terminie. Czy mogę się od tego jakos odwołać? Ktoś kiedyś miał taką sytuację. Czy jestem zmuszona zapłacić za to że nie pracowałam w Holandii i moje rozliczenie wpłynęło po dacie wezwania do rozliczenia? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2019 1:00 pm
|
|
|
Mozesz napisac odwolanie jesli nie zgadzasz sie z ta decyzja, pamietaj o obowiazujacych terminach
Cytat: | Wat kunt u doen als u het niet eens bent met een boete?
U kunt bezwaar maken tegen de boete.
|
https://www.belastingdien...-boete-gekregen |
|
|
|
|
Mati0611
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2019 7:16 pm
|
|
|
Problem polega na tym, że sama nie jestem w stanie tego napisać,a biuro które mnie rozliczało twierdzi, że nie można tego odwołania napisać. Szukając innego biura atknęłą się na holenderskie biuro. Rozmawiałam z Panem, który stwierdził, że mam ścigać to biuro, aby to odkręciło, bo w Holandii jest to poniekąd nielegalne, aby takie biura rozliczały. I szukam kogoś czy też biura które to ogarnie. Ktoś moze kogoś polecić? |
|
|
|
|
|