Wysłany: Śro Maj 15, 2019 8:50 am Agencja pracy przetrzymuje oryginał dokumentu z numerem BSN
Dzień dobry,
Agencja pracy przetrzymuje oryginał dokumentu z numerem BSN, przerzucanie winy wewnątrz firmy określając to jako "zgubienie", propozycja zrobienia wydruku kolorowego w biurze z numerem ale czy taki wydruk do czegokolwiek mi się przyda? Kolega z pracy powiedział że zmieniły się przepisy w NL i wymagane jest przedłożenie oryginału w agencji celem zatrudnienia się. Uważam że dokument jest celowo przetrzymywany aby zatrzymać mnie w agencji która jest świadoma swojego niskiego standardu.
W jaki sposób mogę wymusić na agencji oddanie tego dokumentu? Czy jest jakaś podstawa prawna?
U mnie w pracy , osoba nowozatrudniona wystarczy ze pokaze min.karte ubezpiczeniowa na ktorej rowniez jest numer BSN. To w zupelnosci wystarczy. Dodam ze pracuje bezposrednio dla holenderskiego pracodwacy. Nic mi nie wiadomo o zmianie w przepisach.