KamilNL
Poczatkujacy Polacy zagranicą
|
Wysłany: Wto Paź 22, 2019 4:18 pm Zwolnienie z pracy podczas urlopu i ubieganie się o zasiłek
|
|
|
Witam serdecznie.
Problem polega na tym, iż agencja pracy zaakceptowała moje przedłużenie urlopu z 3 do 4 tygodni (urlop w Polsce) po podaniu przeze mnie bardzo ważnego powodu dla mnie dlaczego,
jednakże szef miał nieco inne zdanie i wczoraj (tj. poniedziałek, 21 października br.) zostałem zwolniony z powodu nieobecności w pracy. Przedłużenie urlopu załatwiałem w środę w tamtym tygodniu (licząc od dnia dzisiejszego) i nie było problemu (również w aplikacji firmowej został wpisany mi urlop na tydzień obecny), z czego wynikałoby, iż urlop obowiązuje do konca tego tygodnia, czyli 4 tygodnie.
Wczoraj zadzwoniła do mnie kobieta z biura i zostałem zapytany o to, dlaczego nie ma mnie w pracy (???). Wytłumaczyłem dlaczego i że urlop również został zaakceptowany przez nich.
Nadmieniła również, że oni zaakceptowali mi urlop, jednakże szef się na to nie zgodził (nie poinformowali mnie o tym, dopiero w dzień zwolnienia).
Poinformowała mnie również o tym, że wyśle mi wszelakie papiery do uzyskania zasiłku w PL.
Dokładnie przepracowałem 42 tygodnie nie licząc urlopów, których było 8 tygodni (licząc do dnia wczorajszego).
Moje pytanie brzmi:
Jak łatwo uzyskać zasiłek Holenderski, który mi się należy?
Najbardziej oczekuje na odpowiedź osób, którzy mieli już taką sytuacje
700zł zasiłku polskiego to na prawdę ostateczność.
Pozdrawiam. |
|