Bankomat komunikat |
Autor |
Wiadomość |
hd3d
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2020 9:22 pm Bankomat komunikat
|
|
|
Witam
Pierwszy raz korzystałem z bankomatu i po wpisaniu sumy wyskoczył mi komunikat "The amount requested cannot be withdrawn
Please wait for your card"
Włożyłem kartę drugi raz i to samo dopiero za trzecim razem gotuwke mi wypłacił po czym włożyłem jeszcze raz i to samo było.
I mam pytanie czy to normalne i czy nie muszę się bać że z konta mi gotówkę pobrało a bankomat mi jej nie wypłacił a nie mam konta internetowego aby to sprawdzić, bankomat z jakiego korzystałem to Rabobank. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2020 2:45 pm
|
|
|
hd3d,
Normalne w wypadku jesli karta i pin byly nowe ,czyli jeszcze nigdy nie uzywane . Najpierw trzeba ja aktywowac .
https://www.rabobank.nl/p...kpas-activeren/
Nastepnym razem, pobierajac pieniadze ,mozesz nacisnac odpowiedni przycisk i otrzymasz potwierdzenie z aktualna kwota, znajdujaca sie na koncie . |
|
|
|
|
hd3d
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2020 3:13 pm
|
|
|
Ale aktywowałem ją w banku w Polsce tyle że tu pierwszy raz ją użyłem.
To w takim przypadku mogło mi z konta pobrać bo pierw wpisałem że 300 euro potem 70 i za trzecim razem 50 euro i mi wypłacił ale za 4 razem chciałem też znów 50 i mi już odmuwiło wypłaty |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2020 4:28 pm
|
|
|
Sprawdź limit wypłat poza granicami kraju na swoim koncie.
Pewnie ustawiony jest na minimalny. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
hd3d
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2020 5:10 pm
|
|
|
Jak zakładałem konto i karte to ustawiłem do 500 euro
[ Dodano: Nie Mar 08, 2020 6:18 pm ]
Dziś byłem pod bankomatem i taki komunikat się wyświetla Aanwezige biljetten 50euro oznacza to że maksymalnie wypłacić może 50 euro czy daną sumę w banknotach 50 euro wypłaca ? |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Pon Mar 09, 2020 11:39 am
|
|
|
Mimo to sprawdź raz jeszcze. Może byc do 500€ w bankomatach które są własnością banku.
Bankomat informuje że dostępne są tylko banknoty 50€ i tylko wypłatę takiej kwoty lub jej wielokrotność jest w stanie zrealizować. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
hd3d
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 09, 2020 7:40 pm
|
|
|
Dziś o 14.45 w banku w Polsce osoba uprawniona sprawdzała mi stan konta to nic mi nie ubyło i jak mam to rozumieć czyli te 50 euro które bankomat mi wypłacił mogło jeszcze zostać nie zaksięgowane przez bank ?
Konto mam w Spółdzielczym banku. |
|
|
|
|
|