Zdrowa przekąska |
Autor |
Wiadomość |
czarekmen
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 04, 2024 1:42 pm Zdrowa przekąska
|
|
|
Poleccie mi proszę zdrową, pożywną przekąskę na drugie śniadanie do pracy.
Założenia:
200-300 kcal
do kupienia w popularnych marketach
nie wymagająca obróbki termicznej, mieszania, przygotowania, łatwą do przenoszenia w plecaku
na chwilę obecną kupuję musy owocowe, skyr, jogurty oraz twarożki, ale już mi się zaczynają przejadac. |
|
|
|
|
amusen
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 05, 2024 10:24 am
|
|
|
Oto kilka propozycji na zdrowe, pożywne przekąski, które spełniają Twoje kryteria:
Suszone owoce i orzechy – gotowe mieszanki orzechów i suszonych owoców są dostępne w większości marketów. Są one pełne zdrowych tłuszczów, błonnika i białka. Wybieraj te bez dodatku cukru.
Batony zbożowe lub proteinowe – najlepiej wybierać te o prostym składzie, bez dodatku syropu glukozowo-fruktozowego i z naturalnymi składnikami, jak płatki owsiane, orzechy czy nasiona.
Owoce świeże – jabłka, banany, winogrona czy gruszki są łatwe do przenoszenia i gotowe do spożycia bez dodatkowego przygotowania.
Gotowe hummusy z warzywami – w wielu marketach dostępne są małe opakowania hummusu, które można zjeść z marchewką, ogórkiem czy selerem.
Wafle ryżowe lub kukurydziane z masłem orzechowym – wafle są lekkie i łatwe do przenoszenia, a masło orzechowe dostarcza zdrowych tłuszczów i białka. Warto zwrócić uwagę na masła bez dodatku cukru i soli.
No i polecam kupno takiego blendera bezprzewodowego https://ezakupowo.pl/Blendery-bezprzewodowe-c3385 Znacznie ułatwi przygotowywanie takich zdrowych posiłków |
|
|
|
|
|
|