NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Grudzień w górach
Autor Wiadomość
czarekmen
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Maj 31, 2026 5:12 pm   Grudzień w górach

Szukam pomysłu na grudzień w górach. Zależy mi na śniegu i tatrzańskich klimatach ale nie koniecznie na nartach bo nie umiem jeździć. Co można robić w rejonie Tatr zimą jak się nie narciarzuje?

amusen
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Maj 31, 2026 7:21 pm   

Zimą w Tatrach bez nart jest całkiem sporo do roboty, spokojnie. Spacery po dolnych partiach dolin tatrańskich zimą są piękne i zupełnie inne niż latem, cisza jest i prawie nikogo nie ma. Chochołowska albo Kościeliska to klasyki i zimą są naprawdę klimatyczne. Do tego zakopański Krupówki i Gubałówka kolejką to oczywiste rzeczy. Ale co mi najbardziej odpowiada przy zimowym wyjeździe w ten rejon to właśnie termy. Siedzenie w ciepłej wodzie na zewnątrz kiedy wkoło jest śnieg a przed tobą panorama Tatr to jest przeżycie którego nie da się porównać z niczym innym. W Szaflarach koło Nowego Targu są termy i można tam wynająć apartament na miejscu więc nie trzeba dojeżdżać z Zakopanego, co zimą przy śniegu na drogach jest sporą zaletą. Zerknij tu https://www.termyszaflary.com/apartamenty/ i rozważ tę opcję, myślę że możesz być zadowolony.

Odpowiedz do tematu