Do jakiej szkoły iść w Holandii po ukończeniu gimnazjum? |
Autor |
Wiadomość |
CultClub
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 10:46 pm Do jakiej szkoły iść w Holandii po ukończeniu gimnazjum?
|
|
|
Właśnie kończę gimnazjum w Polsce a w niedługim czasie mam się wyprowadzić do Holandii i nie wiem do jakiej szkoł mam sie udać . Czy ktoś mógłby mi pomóc? |
|
|
|
|
Pretensja
Poczatkujacy Zlo Niewymierne
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 12:33 am Re: Do jakiej szkoły iść w Holandii po ukończeniu gimnazjum?
|
|
|
CultClub napisał/a: | Właśnie kończę gimnazjum w Polsce a w niedługim czasie mam się wyprowadzić do Holandii i nie wiem do jakiej szkoł mam sie udać . Czy ktoś mógłby mi pomóc? |
Do jezykowej.
Badz do byle jakiej posiadajaca klase ISK.
Po jej ukonczeniu bedziesz musiala rozwiazac test po ktorym dostaniesz dalsze skierowanie ze szkoly na odpowiedni kieunek/profil. |
|
|
|
|
ikke
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 31 Sty 2008 Posty: 116
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 2:49 pm
|
|
|
ja bylam w tej szkole http://www.edithstein.net...=voorpagina.php jest tam )teraz ' duzo polakow, szkola jest otwarta na ludzi, jedyny problem, to trzeba miec dobre swiadectwo na razie bedzie to klasa isk, czyli intensywna nauka jezyka, a potem to juz z gorki, zycze powodzenia w dalszym szukaniu |
|
|
|
|
SylwuS=))
Poczatkujacy
Wiek: 32 Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 8 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 7:11 pm
|
|
|
Ja tez koncze gimnazjum i bede chodzic do Hagi chyba normalnie sie to pisze xDD Strasznie sie boje ... Ale podobno w tej szkole w tym roku ma byc mnie wiecej 50 polakow .. a ta szkola ktora podalas jest platna?
[ Dodano: Wto Lut 12, 2008 7:16 pm ]
A Ty gdzie mieszkasz?
[ Dodano: Wto Lut 12, 2008 7:21 pm ]
Aaa.. ikke ta szkola nie jest platna juz wiemxP Ja dzisiaj bylam w tej szkole..^^ xDD I juz wiem o co chodzi.. taka mila pani nas przyjela nawet mi sie podobaloxP |
|
|
|
|
ikke
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 13, 2008 9:38 am
|
|
|
to znaczy tak, jest tak zwany komitet rodzicielski , 90euro, ale nieobowiazkowy, na poczatek placi sie za ksiazki jakies 100 euro na rok, a reszte materialow dostaje sie od szkoly. Naprawde goraco ja polecam, mila atmosfera, nauczyciele tez ok, robia wszystko, zeby kazdy czul sie jak u siebie. Wiadomo, ze na poczatku jest ciezko,a le pozniej jest tylko lepiej, nie ma sie co zalamywac. No to dziewczyny, glowa do gory i powodzenia ;] ( p.s., jak ktoras z was tam pojdzie, mam gotowe xazki, tzn juz wypelnione ;] jak cos pisac, moge podeslac, aaah, tak, stara ukochana "Zebra")
na poczatku czlowiek czuje sie, jakby byl w przedszkolu : / tak wszystko z obrazkami tlumacza, ale, nie jest tragicznie, da sie wytrzymac.
pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
ajax4ever
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Śro Lut 13, 2008 12:32 pm
|
|
|
ikke napisał/a: | stara ukochana "Zebra")
|
To były czasy... Dyktando z takich słówek jak; dak, huis, lamp... Ale ile się wtedy człowiek stresował by to poprawnie napisać |
|
|
|
|
Agusia2306
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 13, 2008 1:58 pm
|
|
|
Moze ktoś wie czy w Bredzie tez jest taka szkola? |
|
|
|
|
ikke
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lut 13, 2008 2:23 pm
|
|
|
taak, dyktanda ^^
a zebra toets <lol> banalnie proste pytania a jaki czlowiek byl skupiony ;]
pozdrawiam |
|
|
|
|
SylwuS=))
Poczatkujacy
Wiek: 32 Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 8 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 8:48 pm
|
|
|
Jaaaaaa chcem!! Jezeli Ci juz nie sa potrzebne ja chetnie wykorzystam to co tam uzypelnialas I tak i tak sie boje.. =( BOZE!! xDD Boje sie ze napoczatku z nikim nie bede umiala sie zakumplowac i wogole... Jej sami wiecie jak to jest.. |
|
|
|
|
ikke
Gaduła
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 10:58 am
|
|
|
heh, nie przejmuj sie bedzie wszystko ok ;] , jak cos podam cio adres na priv, gdzie mozesz odebrac ksiazki ;p, nie sa w najlepszym stanie, ^6 bo ze mnie nie jest "pilny i szanujacy ksiazki"uczen, ale kartki jeszcze sa ;] |
|
|
|
|
wiolka2
Gaduła
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 1:45 pm
|
|
|
czy w oss istnieje szkola dla polskich dzieci? mam 2 synow jeden jest w 2 kl gimnazjum a drugi konczy gimnazjum prosze o wszelkie informacje na temat nauki w holandii |
_________________ wiolka |
|
|
|
|
ikke
Gaduła
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 3:28 pm
|
|
|
heh, ciezko jest bo nie znam sie na szkolach w innych miastach, ale to moze byc cos dla pani dzieci
http://www.maaslandcolleg...id=29&Itemid=53
proponuja tam pomoc w nauce jezyka, wiec zawsze warto zadzwonic i zapytac.
zyzce powodzenia i pozdrawiam |
|
|
|
|
wiolka2
Gaduła
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 4:32 pm
|
|
|
dzieki za pomoc serdecznie pozdrawiam |
_________________ wiolka |
|
|
|
|
Jagodasmedzik
Poczatkujacy Jagoda
|
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 4:28 pm
|
|
|
witam...własnie kończe gimazjum!Jak znalezdz szkoły w okolicach Nijmegen ?? Ile trwa rok szkolny?Co musze miec zeby się zapisac,jak i kiedy to najlepiej zrobic? Prosze o pomoc osób które były w mojej sytuacji...pozdrawiam |
_________________ Jagoda |
|
|
|
|
Koval ^_^
Poczatkujacy
Wiek: 32 Dołączył: 22 Lip 2008 Posty: 3 Skąd: den Haag/ Wroclaw
|
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 12:52 pm szkola w Hadze?
|
|
|
witam was skonczylem gimnazjum w Pl i chce isc teraz do szkoly w Nl ale do jakiej? pierw ISK tak? napiszcie mi wszystko... gdzie w Hadze jest taka szkola ? narazie wiem o szkole takiej jak Johan de Witt Colleg. to jest ta ISK? czekam na jakies wszelkie info pozdrawiam |
|
|
|
|
|