Kablówka i net |
Autor |
Wiadomość |
temp
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 18, 2007 12:27 pm Kablówka i net
|
|
|
Czy ktoś z was ma kablówke Casema w hadze
ile kosztuje internet? |
Ostatnio zmieniony przez temp Nie Lut 18, 2007 1:38 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wawka
Super gaduła
|
|
|
|
|
temp
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 18, 2007 1:33 pm
|
|
|
widziałem już ten cennik,
chciałbym się dowiedzieć więcej od kogoś
kto posiada już internet od tego ISP,
na ile miesięcy jest umowa,
koszty instalacji,
czy jest możliwość rozłaczenia usługi TV i netu,
czas oczekiwania na instalację,
czy pasmo jest gwarantowane przez dostawcę... |
Ostatnio zmieniony przez temp Nie Lut 18, 2007 11:25 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Nie Lut 18, 2007 9:51 pm
|
|
|
ja mam casema... jak sie nie myle place 15 za tv... i 20 za internet... generalnie jestem z nich zadowolona... nie mialam nigdy z nimi problemow... kontrakt mam na rok... i co roku zostaje automatycznie przedluzany na rok... byc moze mozna tez inne kontrakty zawrzec...
z tego co wiem to roznie bywa z kosztami instalacji... to zalezy co chcesz... czasem sa promocje i nie trzeba placic kosztow instalacji...
nie ma takiej mozliwosci osobne tv i net... moja kolezanka miala z nimi problem... chciala od nich tylko net... ale nie bylo takiej mozliwosci... musiala wziasc i net i tv... jesli chcesz tylko tv... to nie jest to zaden problem... |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Pon Lut 19, 2007 10:08 am casema
|
|
|
no coz niestety nie mozna rozdzielic tv od netu - musisz zawrzec umowe na komplet - koszt ? to zalezy jaki wybierzesz abonament - ja place 7,95 za tv i 20 za net. na razie nie narzekam - koszt instalacji to jest okolo 30 euro ale nie musisz z tego korzystac sam sobie mozesz podlaczyc zaden problem ja tak zrobilam - instrukcja jest dosc przejrzysta - pozdrawiam |
|
|
|
|
temp
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 19, 2007 12:46 pm Re: casema
|
|
|
agata napisał/a: | no coz niestety nie mozna rozdzielic tv od netu - musisz zawrzec umowe na komplet - koszt ? to zalezy jaki wybierzesz abonament - ja place 7,95 za tv i 20 za net. na razie nie narzekam - koszt instalacji to jest okolo 30 euro ale nie musisz z tego korzystac sam sobie mozesz podlaczyc zaden problem ja tak zrobilam - instrukcja jest dosc przejrzysta - pozdrawiam |
nie bardzo rozumiem, jak moge sobie sam podłaczyć kablówkę?
wiercenie, kable, rozdzielacze sygnału itd
a jak jest z innymi operatorami ISP świadczącymi usługi drogą radiową? ktoś coś może powiedzieć |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Nie Lut 25, 2007 7:28 pm net
|
|
|
nie mowilam o wierceniu- mialam na mysli zainstalowanie internetu- prawdopodobnie masz gniazdko juz w mieszkaniu wiec nie ma problemu- podlaczysz tylko modem i juz |
|
|
|
|
Magda W
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 3 razy Wiek: 46 Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 553 Skąd: Zoetermeer / Gdynia
|
Wysłany: Pon Lut 26, 2007 6:36 pm
|
|
|
Ja tez korzystam z casemy i place 48 euro miesiecznie razem z radiem i tv .pozdro. |
_________________ Życie jest za krótkie żeby pić marne wino
Życie jest za krótkie by miłości dać zginąć
Życie jest za krótkie żeby się nie spieszyć
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 10:31 pm
|
|
|
Mam małe pytanie. Otóż chciałabym założyć sobie telewizję kablową. Zależy mi na programach holenderskojęzycznych żeby dzieciaki mogły szybciej osłuchać się z językiem. Mam już internet z sieci HetNet (na łączach ADSL KPN-u).
Czy mogę wysłać do nich maila z zapytaniem o możliwość przyłączenia do kablówki? Może mógłby mi ktoś pomóc z napisaniu takiej prośby? Wizyta w sklepie nie wchodzi w grę bo sie nie dogadam.
Z góry dziękuję. |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Śro Cze 11, 2008 7:11 pm
|
|
|
Proponuję zamiast kablówki Digitinne tj.dekoder z anteną pokojową,25 programów abonament 6.95 euro miesięcznie. |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Śro Cze 11, 2008 10:12 pm
|
|
|
Hmmm, a jak to działa i gdzie to sie załatwia/kupuje/zamawia??? |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 9:45 pm
|
|
|
Digitienne( KPN)to 25 programów telewizyjnych.Zestaw składa się z dekodera i anteny pokojowej która umieszcza sie na parapecie.abonament ok.7 euro/m-c.Do kupienia w sklepach KPN,sklepach z telefonami.Dziala jak tv satelitarna,ale zamiast talerza mała 15-to centymetrowa antenka,to chyba wszystko co najważniejsze. |
|
|
|
|
|