ING BANK-problem z przelewem do polski.pomocy!!! |
Autor |
Wiadomość |
andro34
Poczatkujacy andro34
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 8:35 pm ING BANK-problem z przelewem do polski.pomocy!!!
|
|
|
witam!mam konto w holenderskim ING banku.dostęp internetowy też jest.mam problem ze zrobieniem przelewu do polski na konto w BANKU PKO!!!
wypełniam,myślę że poprawnie wszystkie okienka.są dwa kroki w tej operacji i kiedy klikam na "OK en naar verzendlijst" przechodzę dalej jest strona "verzendlijst" z danymi odbiorcy przelewu i kiedy naklikam na napis "verzenden" pojawia się pusta strona z napisem:"Het Autorisatiescherm vordt momenteel geladen... "dalej nie dzieje się nic... pomóżcie!!!
może robię coś żle?może wypełniam żle rubryki?nie znam holenderskiego i z tąd ten problem
pozdrawiam! |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 52 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 9:51 pm
|
|
|
Witaj, za pomocą jakiej przeglądarki otwierasz internet? Jeśli jest to Mozilla - daj sobie spokój, nie zrobisz przelewu. Przerabialam to to wiem. Musisz otworzyć za pomocą internet explorer, wtedy powinna pokazac sie tabelka w której muszisz wpisać kod z kalkulatorka ING. Naciskasz na nim na funkcję AUF i dostajesz kod dostępu ktory wpisujesz w okienko i robisz "verzenden".
Mam nadzieje ze dasz sobie radę |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
andro34
Poczatkujacy andro34
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 10:49 pm
|
|
|
witaj hera!dzięki za podpowiedż,chyba będzie ok gdyż przysłano mi z banku jakiś programik do zainstalowania.kiedy go zainstalowałem otworzyło się odpowiednie okno (tak jak pisałaś) i dalej to już bułka z masłem...
dostałem komunikat:uw opdrachten zijn verzonden
w słowniku doczytałem się,że przekaz został wysłany.tak myślę.
jak się okazało powód mojego niepowodzenia prozaicznie błachy,w życiu bym nie pomyślał że to może być wina przeglądarki
jeszcze raz wielkie dzięki !!!
hera jesteś wielka!!!
pozdrawiam andrzej |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 7:28 pm
|
|
|
Dzięki za te przemiłe słowa, ale to naprawdę nic takiego.
Znam ten problem z własnego doświadczenia. Tylko że ja musiałam pofatygować sie osobiście do banku z tym problemem. Dobrze że pani była tak przemiła że pozwoliła mi dokonać przelewu na komputerze bankowym i wytłumaczyła że często za kłopoty z przelewami winna jest przeglądarka która blokuje wyskakujące okienka. Tak właśnie robi Mozilla.
A jaki to program wgrywałeś do swojego kompa? Bo ja sobie nic takiego nie przypominam. Jedynie ten kalkulatorek komunikuje sie z kompem.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
andro34
Poczatkujacy andro34
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 7:52 pm
|
|
|
witaj!dokładnie nie pamiętam bo byłem podekscytowany tym,że ktoś udzielił mi wskazówki...
przyszedł komunikat z ING w języku polskim z zapytaniem czy zainstalować to oprogramowanie (po tym jak kliknołem "verzenden").zgodziłem się,otworzyło się większe okno kliknołem otwórz i wtedy otworzyło się już właściwe okno informacyjne z miejscem na wpisanie kodu z kalkulatora...
tak to wyglądało,o ile sobie dobrze przypominam.
teraz w dziale:status-overzicht mam wyświetlone dane odbiorcy przelewu a na końcu jest napisane:Verwerkt.nie wiem co to znaczy,w moim słowniku tego nie ma.!?
tylko że z mojego konta nie zeszła jeszcze kwota przelewu
może dopiero jak przelew zostanie zaksięgowany.
hera,czy mogłabyś podać mi jeszcze jakieś wskazówki odnośnie tego konta?czy nadal masz to konto w ING?jeśli tak to jaka jest twoja opińja...
a najlepiej by było,oczywiście jeśli to nie sprawi kłopotu gdybyś odezwała się do mnie na GG.mój numer:6247136
pozdrawiam andrzej!!! |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 9:01 pm
|
|
|
Nie wiem co dokładnie znaczy słowo "Verwekt" ale wg mnie jest to to samo co "w realizacji". Jak wyksięgują pieniążki to kwota zniknie. Wszystko zależy od tego kiedy robiłeś przelew i o której godzinie. Jeśli np w sobotę lub niedziele to pewnie zaksięgują dopiero w poniedziałek po południu, jeśli np we wtorek wieczorem (po godz. 18.00) to w środę rano.
Odezwę sie na gg, obiecuję.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
januszjb
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 10:43 pm
|
|
|
Hera napisał/a: | Witaj, za pomocą jakiej przeglądarki otwierasz internet? Jeśli jest to Mozilla - daj sobie spokój, nie zrobisz przelewu. Przerabialam to to wiem. Musisz otworzyć za pomocą internet explorer, wtedy powinna pokazac sie tabelka w której muszisz wpisać kod z kalkulatorka ING. Naciskasz na nim na funkcję AUF i dostajesz kod dostępu ktory wpisujesz w okienko i robisz "verzenden".
Mam nadzieje ze dasz sobie radę |
Nie tyle Mozilla jest winna co Java,sam miałem taki problem z przelewem w ING ale w polsce,okazało się że miałem zainstalowaną najnowszą wersję Java i podczas przelewu powinno sie było pokazać okienko gdzie się wpisuje kod ale się nie pojawiało,należało usunąć Jave i zainstalować starszą wersję,zresztą wszystko jest opisane na stronie banku ING. |
|
|
|
|
andro34
Poczatkujacy andro34
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 11:25 pm
|
|
|
jestem w szoku!!! wczoraj póżnym wieczorem robiłem przelew a dziś już o godzinie 20-tej była kasa na koncie w polsce!zaksięgowana!coś pięknego,i tak powinno być
teraz jak na to patrzę,to jest to naprawdę bardzo proste...
ale gdyby nie życzliwi ludzie tutaj,dalej bym tkwił w niewiedzy...
P.S.hera odezwij się koniecznie!
pozdrawiam!!! |
|
|
|
|
kamil.t
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 11:42 am
|
|
|
witam,czy znajdzie sie osoba która pomoze zalogowac sie za pomoca kalkulatora ktory otrzymalem na ing.nl potrzebuje szczegolowej instrukcji poniewaz nie znam holenderskiego.z gory dziekuje |
|
|
|
|
|