Przesunięty przez: Gochna H Czw Lut 11, 2010 7:01 pm |
Silny Złoty |
Autor |
Wiadomość |
Maxy
Gaduła Lucas
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 152 Skąd: ASSEN
|
|
|
|
|
Mariola101
Super gaduła Strasznie uparta...
Pomogła: 7 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Lip 2009 Posty: 343 Skąd: Nl
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 10:21 pm
|
|
|
Poczekamy.... zobaczymy . Już tyle razy się przeliczyli , ze na te ich wiesci nie reaguje .
Nigdy nie wiadomo ! |
_________________ Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.
— Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
Maxy
Gaduła Lucas
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 5:33 am
|
|
|
Ekonomiści lubią gdybać .Co będzie za kilka lat z naszym złotym hmmmm |
_________________ Administrator nie jest tylko od usuwania postów Powinien służyć pomocą ^^ |
|
|
|
|
Mariola101
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 2:34 pm
|
|
|
He..he ja też jestem ekonomistką |
— Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 2:05 pm
|
|
|
Mariola101 napisał/a: | He..he ja też jestem ekonomistką |
Również jestem po technikum ekonomicznym ...
A strategia tego banku ktory przewidział euro po 3 zl jest BANALNA - doprowadzić do tego aby zwykły Kowalski sprzedawał euro teraz po 4 zl bo ma byc po 3 a za rok te euro które sprzedał bedzie odkupował drożej ...
JAk analitycy karzą kupować to trzeba sprzedawać ... tak samo jest na surowcach , walutach , giełdzie itp ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Maxy
Gaduła Lucas
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 3:09 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Również jestem po technikum ekonomicznym ...
A strategia tego banku ktory przewidział euro po 3 zl jest BANALNA - doprowadzić do tego aby zwykły Kowalski sprzedawał euro teraz po 4 zl bo ma byc po 3 a za rok te euro które sprzedał bedzie odkupował drożej ...
JAk analitycy karzą kupować to trzeba sprzedawać ... tak samo jest na surowcach , walutach , giełdzie itp ... |
Takie artykuły ukazują się bądź co bądź na poczytnej stronie "Gazety Wyborczej" tak tylko kto zlecił taka manipulacje i to już teraz bo wiadomo ze media i prasa lubią manipulować opina publiczna |
_________________ Administrator nie jest tylko od usuwania postów Powinien służyć pomocą ^^ |
Ostatnio zmieniony przez Maxy Sob Lut 13, 2010 3:11 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mariola101
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 8:39 pm
|
|
|
Dlatego ja nie czytam tych głupot , tak samo jak w czasie kryzysu Polska sie chwalila ze jest na plusie ..."no helooow" . Śmiac mi sie chcialo ! |
— Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
Maxy
Gaduła Lucas
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 8:55 pm
|
|
|
ja mam takie same odczucia co ty człowiek ktory zna życie i twardo stopa po ziemi to wie jak naprawde jest jak jest sytuacja
Smiac sie chce ciemnote wciskaja |
|
|
|
|
kindzal
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 2:54 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: |
|
Madre slowa |
_________________ " Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszlości, nie jest godzien szacunku teraźniejszości, ani prawa do przyszlości. " Józef Piłsudski. |
|
|
|
|
singelnl
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 7:40 pm
|
|
|
Cytat: | Takie artykuły ukazują się bądź co bądź na poczytnej stronie "Gazety Wyborczej" tak tylko kto zlecił taka manipulacje i to już teraz bo wiadomo ze media i prasa lubią manipulować opina publiczna |
to sie zgadza!
Prasa i televizja czesto klamie i manipuluje opinia publiczna
Nie wiem czy ktos pamieta, ale przed wejsciem Polski do EU w polskich mediach ukazywaly sie sadaze na temat: ile Polakow wyjedzie do pracy na zachod po wstapieniu do EU.
Otorz w polskich mediach wg sadazow wynikalo ze wiekszosc Polakow zostanie w Polsce i nie ma zamiaru dupy ruszac za granice!!!
Tak bylo naprawde.
W tym samym czasie niemieckie media pokazywano wrecz odwrotne sadaze na ten sam temat! !
Polska weszla do EU no i okazalo sie ze polskie media klamaly.
No ale o tym to juz nikt nie pamieta
==================================
jak dla mnie to euro moze byc nawet po 2 zloty a nawet po 1
Przynajmniej mnostwo Polakow wyjedzie z Holandii ,
Polacy zaczna kupowac w Holandii i ja bede mial wiecej pracy
a i tak lepiej niz tu to ja w Polsce nie bede mial , nawet jakby euro kosztowalo 50 cent |
Ostatnio zmieniony przez singelnl Czw Lut 18, 2010 7:45 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
przemekm26
Gaduła GD
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 8:06 pm hmmm.... to polityka rzadu
|
|
|
A zastanawialiscie sie nad nie tak dawnym wachnieciem polskiej zlotowki? W przeciagu roku z 3,2 do 4,8 ? Nie dziwi was fakt czemu max i min wachniecie polskiej waluty to dokladnie 25%? Tak jakby to ktos zalozyl z gory. Czemu tak poznio rzad zareagowal na tzw. niby manipulacje na Gieldzie Warszawskiej? Cos mi sie wydaje ze kilku politykow wpadlo na genialny pomysł odpowiedzenia sobie na pytanie: Jaki kurs bedzie najkorzystniejszy dla polskiej gospodarki w dniu wstapienia do strefy euro.A gdy juz wiedzieli ... uslalili ok 4zł i Tuck oglosil ze w przypadku wachniec polskiej waluty bedzie ingerowal rzad np: wysprzedajac rezerwy moze do roku czasu stucznie ale skutecznie utrzymywac kurs na stalym poziomie! Ale oczywiscie to tylko moje insynuacje i glosnie dzisiejsze przemyslenia! Znowu ta moja bujna wyobrania
Takze nie spodziewajcie sie juz tak duzych wachniec euro-zloty. Oczywiscie na poczatku badz koncu kazdego kwartalu,roku zawsze bedzie jakies tam wzmocnienie zl- bo wtedy rozne dotacje w euro przelewa Europa dla Polski(dla rolnikow,na autostady,stadiony itd) |
Ostatnio zmieniony przez przemekm26 Pią Lut 19, 2010 8:14 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Maxy
Gaduła Lucas
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 9:41 pm
|
|
|
Kilkanaście milionów Polaków nawet nie wie, że jest na liście ofiar opcji walutowych.Płacimy za chciwość, brak kompetencji i małą wyobraźnię zaledwie kilku tysięcy menedżerów firm i bankowców |
|
|
|
|
kaczyniak
Gaduła
|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 12:59 am !!!
|
|
|
do przemekm26, moim zdaniem tez ktos to ustawil, grupa ludzi zarobila na tym olbrzymie pieniadze...!!! takich wachan poki co napewno nie bedzie, ci co mieli zarobic juz zarobili z 3,2 na 5 zl chyba maksimum bylo |
|
|
|
|
bafana
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 8:21 pm
|
|
|
kurs na dziś 3.88 jak będzie 4 to nie tak tragicznie. |
|
|
|
|
Maxy
Gaduła Lucas
|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 9:25 pm
|
|
|
bafana napisał/a: | kurs na dziś 3.88 jak będzie 4 to nie tak tragicznie. |
4 może być |
|
|
|
|
|