Przesunięty przez: Gochna H Nie Lut 06, 2011 10:18 pm |
Czy mogę z Polski zamknąć konto w ABN AMBRO? |
Autor |
Wiadomość |
murzynisko
Poczatkujacy
Wiek: 47 Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 19 Skąd: już Polska
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 4:41 pm Czy mogę z Polski zamknąć konto w ABN AMBRO?
|
|
|
Dostaję ZORGTOESLAGEN i nie chciałbym go dostawać, ponieważ trzeba go oddawać.Pieniążki przelewają mi właśnie tam do ABN AMBRO.
W sumie jak zamknę konto to oni nie bedą przesyłać mi tych pieniędzy bo one będą wracać do nich.
1.Czy tym sposobem uniknę powieszania sie długu???Jak zamknąć konto?
nie mam jak przyjechać do Holandii....ani jak ani za co
2. moze ktoś ma ten kalkulatorek i mi przyśle go a ja jak tylko zamknę konto to mu odeślę z podziękowaniem
3.WAZNE PYTANIE:
mam do zapłaty 693 euro za 2009
i 836 euro za 2010 + prognoza na 2011 836 euro...
jeśli teraz zapłacę za 2009 te 693 euro to kolejne za 2010r będę płacił w 2012 a za 2011 w 2013 roku?
pomóźcie..doradzcie |
Ostatnio zmieniony przez murzynisko Nie Lut 06, 2011 6:48 pm, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 5:38 pm
|
|
|
Mozesz list do nich napisac ze Ciebie juz nie ma w NL i prosisz o zamkniecie konta. Poza tym tym kalkulatorkiem sprawdza sie konto i robi przelewy. Nie mozna zamknac konta majac random reader. Szkoda ze nie masz konta w rabo bo mam 2 zbedne i bym mogl ci przyslac ale do konta w amro nie bedzie pasowalo. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 10:20 pm
|
|
|
murzynisko,
od wczoraj robisz smietnik na forum ,piszesz w kolko jedno i to samo
i jeszcze powielasz temat w SB
nie musisz uzywac pogrubionej czcionki ,dostosuj sie do zasad panujacych na forum
http://www.niedziela.nl/f...thor=murzynisko |
|
|
|
|
murzynisko
Poczatkujacy
Wiek: 47 Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 19 Skąd: już Polska
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 12:27 pm
|
|
|
Gochna miej serce.
Przecież to bardzo ważna sprawa dla mnie.
Ciekawe jak TY byś zrobiła mając taki kłopot jak ja?
Czy to prawda,że wystarczy przesłać list do ABN AMBRO i przeciętą kartę by zlikwidować konto? |
_________________ wyć się chce... |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 1:05 pm
|
|
|
murzynisko napisał/a: | Gochna miej serce.
Przecież to bardzo ważna sprawa dla mnie.
Ciekawe jak TY byś zrobiła mając taki kłopot jak ja?
Czy to prawda,że wystarczy przesłać list do ABN AMBRO i przeciętą kartę by zlikwidować konto? |
Napisać list do Banku z prośbą o zamkniecie konta i wysłać priorytetem poleconym a po co karte wysyłać karta jest twoja i po zamknięciu konta do niczego sie nie będzie nadawała chyba jako linijka... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 1:56 pm
|
|
|
Kiedys kontaktowalam sie z ABN Amro wlasnie w sprawie zamkniecia konta z Polski, mowili zeby wyslac do nich pismo i odeslac przecieta karte do bankomatu. Moze wtedy maja wieksza pewnosc, ze faktycznie pisze wlascieciel konta, nie wiem. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
Ostatnio zmieniony przez Bronka Czw Lut 10, 2011 2:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 4:11 pm
|
|
|
Bronka napisał/a: | Kiedys kontaktowalam sie z ABN Amro wlasnie w sprawie zamkniecia konta z Polski, mowili zeby wyslac do nich pismo i odeslac przecieta karte do bankomatu. Moze wtedy maja wieksza pewnosc, ze faktycznie pisze wlascieciel konta, nie wiem. |
To może jeszcze wysłać kopie dokumentu na który sie takie konto zakładało wtedy powinni mieć 100% pewność ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
marte78
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Gru 2008 Posty: 191
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 4:49 pm
|
|
|
moi znajomi z Polski maja podobny problem.wyslalismy pismo z przecieta karta do holenderskiej filii banku tam gdzie zakladane bylo konto.dostalismy odpowiedz,ze otrzymali pismo i karte,ale......aby zamknac konto nalezy zglosis sie osobiscie.....i wszystko....chyba tego nie idzie przeskoczyc.probowalismy nawet w warszawskim abn ambro i nici.... |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 5:25 pm
|
|
|
Mnie sie wydaje, ze to zalezy od humoru pracownika, nadgorliwosci i nie wiem czego jeszcze.... Ja bym napisala, ze nie ma takiej mozliwosci zebym przyjechala i ponownie prosze o zamkniecie konta. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
|