Przesunięty przez: Gochna H Śro Sty 14, 2009 6:11 pm |
Wizyta u weterynarza z kotem |
Autor |
Wiadomość |
arctica
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Sty 14, 2009 1:27 pm Wizyta u weterynarza z kotem
|
|
|
Bardzo prosiłabym o szybką odpowiedź ile może kosztować wizyta u weterynarza.
Mój kotek od 3 dni wymiotuje. Muszę ją zabrać do weterynarza ale nie wiem jakich mniej więcej kosztów mogę się spodziewać. Prawdopodobnie lekarz poda jej kilka zastrzyków z glukozą i witaminami, bo od 3 dni nic nie je i wymiotuje. Boję się ze może mieć jakieś robaki to odrobaczyć ją trzeba też przy okazji, na w razie czego.
Bardzo proszę o pomoc.
Wiem dokładnie jak wyglądają takie wizyty u weterynarza w Polsce i kosztują koło 50 zł, ale tutaj mój kotek jest dopiero od kilku dni i już z nim jest coś nie tak
Dodam że mieszkam w Eindhoven.
Mam też nadzieję że dogadam się z weterynarzem po angielsku, bo po holendersku raczej mi to nie wyjdzie |
|
|
|
|
emes
Gaduła
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 27 Lut 2008 Posty: 171
|
Wysłany: Śro Sty 14, 2009 1:33 pm
|
|
|
arctica, to zalezy co lekarz zaaplikuje kotkowi. Liczylabym sie z kosztami 50-100 E, a jak bedzie mniej to .
Zdrowka dla kotka! |
|
|
|
|
arctica
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Sty 14, 2009 1:40 pm
|
|
|
no też tak myślę, że te koszty będą podobne do tych polskich tylko ze tu w Holandii są w euro. Taki mniej więcej jest przelicznik na wszystko. Dziękuję za szybką odpowiedź. mam nadzieję że będę mile zaskoczona wizytą u kociego lekarza. pozdrawiam. |
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Śro Sty 14, 2009 9:22 pm
|
|
|
Powodzenia! Trzymam kciuki za kotka!!!
|
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Śro Sty 21, 2009 7:42 pm
|
|
|
Artica powiedz co z Twoim kociakiem ? Dzisiaj mnie to nie dotyczy ale nigdy nie wiadomo ??? Dlatego prosze napisz jak znajdziesz chwile czy kotek wyzdrowiał ,co mu weteryniarz zalecił i jaki koszt leczenia Z tego co sie orietuje to tu duzo osob ma (tak jak ja ) kota na punkcie kota !-pozdro. |
|
|
|
|
arctica
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 1:18 am
|
|
|
nic nie pisałam bo mi bardzo smutno.
Niestety nie ma już mojego kotka miedzy nami
Według ostatecznej diagnozy weterynarza to musiało być zatrucie, tylko nie mam pojęcia czym.
Byłam w sumie na 3 wizytach. Niestety nie uratowały one moje Misiulki
za wizytę płaciłam koło 70 euro. Antybiotyki, płyny i witaminy w zastrzykach plus karma Royala na wrażliwy żołądek i badanie ogólne plus krwi.
Gdyby pomogło zapłaciłabym każdą cenę żeby ratować moją Niunię, niestety nie dała rady ... |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 3:31 pm
|
|
|
jak mi szkoda Twojego kiciusia Ja mialam podobna sytuacje tylko w Pl Kotek zjadł trutke na szczury w piwnicy i tak własnie wymiotował Lezał i nic nie jadł Juz powstał problem kto z nim pojdzie do weteryniarza zeby go uśpił Weteryniarz powiedział ze jak mu nie pomoga te tabletki (takie białe pigułeczki) to wtedy uspimy Pomogły !!wygrzebała sie kocina z tego A co przezywalismy to Ty wiesz napewno !Niestety jeszcze moze rok zył ale juz był taki inny i zdechł Ale mamy drugiego kotecka Ty jak bedziesz miala nastepnego to o tym powoli zapomnisz - tak juz jest ! |
|
|
|
|
|