NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Wto Lip 31, 2012 2:50 am
Wyjazd
Autor Wiadomość
Drip1
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 5:05 pm   Wyjazd

Witam planuje wyjechać z Kobietą do Holandii krotko zwięzle i na temat czy z 1600 euro w kieszeni i dobrym angielskim mam szanse znalezc prace? chodzi o to,ze np ogarne sobie meszkanie oplace je no i czas start np miesiac na znalezienie pracy,da rade jak sie jest upartym i ma sie wiele checi i motywacji? rok bylem operatorem maszyn produkcyjnych,mam troche fachu w reku,oboje mamy po 22 lata,nie chce jechac przez agencje bo nie po to wyjezdzam z kobieta zeby z nia nie mieszkac(zazwyczaj rozdzielanie par i praca w roznych miejscach) Moja Kobieta ma rodzine w Bredzie no ale tam z tego co słyszalem nie ma pracy,planuje Tilburg,kolega tam mieszka i sluzy pomocą jezeli cos by bylo nie tak.wiem,ze byly podobne tematy ale poszukuje konkretnej odp na moj przypadek,pozdrawiam :)

YANNOSICK 
Super gaduła
Cogito ergo sum

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 5:16 pm   

Myślę ,że dacie rade bez problemu. Roboty jest mnóstwo a kryzys już raczej przeminął. Zabierz ze sobą wałówkę ile się da bo zanim nauczysz się robić oszczędne zakupy to minie trochę czasu. Zadbaj też o wszystkie dokumenty potrzebne do meldunku. Mam znajomych w Bredzie i słyszałem od nich,że pojawia się coraz więcej ofert ale możecie wybrać T-g bo tam też pewnie roboty nie brak. Ważne aby nie brać byle czego tylko wybrać pracę w której będziecie się oboje dobrze czuć.
Pozdrawiam

Drip1
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 8:44 pm   

Troche oszczędzałem tą kase,planujemy wyleciec za 2 tyg jak skonczy sie okres wypowiedzenie mojej dziewczynie takze moze jeszcze cos uda mi sie dolozyc,wiadomo im wiecej pieniedzy tym lepiej,najwazniejsze dla Mnie to zeby sie udalo i zeby nie musiec wracac za 2 miesiące z niczym...znamy dobrze ang jak wczesniej wspominalem no i naprawde mam wiele checi,w polsce nie ma takich zarobkow i mozliwosci zeby zamieszkac razem a to dla Mnie najwazniejsze

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Pon Lip 30, 2012 10:11 pm   

YANNOSICK napisał/a:
Roboty jest mnóstwo a kryzys już raczej przeminął.

no ciekawe,ja mam wrazenie,ze pracy jest mniej,jestem akurat na biezaco z ofertami.
Nie dalej jak w zeszly tydz czytalam tez,ze wiele firm robi male redukcje etatow ale to w gld.

Patrzac na ceny mieszkan to nie wiem czy 1600e wystarczy. kaucja czesto w wysokosci 2 czynszow,chyba,ze na poczatek jakis pokoj.
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Pon Lip 30, 2012 10:14 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Drip1
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 11:56 pm   

No na początek chcialbym jakis pokoj u kogos NORMALNEGO,mysle,ze do wyjazdu dociągne do 2 tys euro a to juz nie mala suma i uwazam,ze jak sie ma takie pieniadze,duze chęci i motywacje to mozna cos zdzialac,jestem dobrej mysli ale takze czekam na dalsze opinie i uwagi,z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Lip 31, 2012 2:56 am   

Drip1,
Cytat:
No na początek chcialbym jakis pokoj u kogos NORMALNEGO,

co to ma wspolnego z praca ?

dlaczego nie umiesciles swoich pytan w tematach ktore od dawna sa juz na forum ?

http://www.niedziela.nl/f...p=265810#265810

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi