Zwolnienie chorobowe z holandii przy depresji |
Autor |
Wiadomość |
kolo22
Poczatkujacy kolo22
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 8:48 pm Zwolnienie chorobowe z holandii przy depresji
|
|
|
Witam, chciałem zapytać czy przysługują mi pieniądze podczas zwolnienia. Pracuję w Holandii od kwietnia tamtego roku, w sierpniu, wrześniu i październiku miałem przerwę a od 2 listopada 2015 pracuję w agencji pracy Marhoflexwerk. Po przyjeździe do Polski na urlop w marcu tego roku postanowiłem pójść do psychiatry, ponieważ praca, warunki mieszkaniowe, problemy płacowe z tejże agencji, stres w pracy, brak bliskich spowodowały u mnie zmiany w psychice. Psychiatra stwierdził u mnie depresję i nakazał zostać w kraju na okres terapii. Zadzwoniłem do agencji i poinformowałem o wszystkim. Zapytałem o to czy dostanę jakieś pieniądze z Holandii gdy jestem na zwolnieniu, ale mieszkam teraz w Polsce, no i powiedziano mi, że jak mieszkam w kraju to mi nic nie przysługuje.
No i moje pytanie do kogoś kto się na tym zna : Czy przysługują mi jakieś pieniądze z tego tytułu ? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 9:24 pm
|
|
|
kolo22, kolo22 napisał/a: | Po przyjeździe do Polski na urlop w marcu tego roku postanowiłem pójść do psychiatry |
Cytat: | Zwolnienie chorobowe z holandii przy depresji
|
Oj bedzie ciezko cokolwiek wywalczyc nie masz zgloszonego chorobowego w Holandii i nie ma podstawy ,by to zrobic ,poniewaz nadal przebywasz w Polsce
Napisales wyzej, ze byles u polskiego lekarza ,a to tutaj nie zawsze, lub wogole nie jest brane pod uwage .
Jedyne co moglbys zrobic, to wroc do Holandii i udac sie do tutejszego lekarza . |
|
|
|
|
|
|